Cinema in aer liber in Piata Sfatului din Brasov

Caravana Metropolis – Cinema in aer liber se intoarce cu cele mai bune filme la Brasov ion perioada 26-31 iulie 2016. Sase filme de autor vor fi proiectate de marti pana duminica, de la orele 21:30, utilizand cel mai performant echipament de proiectie în aer liber din Romania, un ecran gonflabil de 120 m², si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni, care permit urmarirea filmelor la o calitate intalta, intalnita in marile cinematografe ale lumii.

Filmele din selectia oficiala, drame, thrillere se bucura de numeroase premii la importante festivaluri internationale, precum Cannes, Berlin, sau Premiile Oscar si BAFTA.

Pretul unui bilet:
– 10 lei – acces general
– 5 lei redus pentru elevi si studenti
Biletele pot fi achizitionate online.

Program:
Marti, 26 Iulie, ora 21:30 – TESTAMENTUL NOU NOUT/LE TOUT NOUVEAU TESTAMENT, r. Jaco Van Dormael, cu Catherine Deneuve, Benoît Poelvoorde – Nominalizat la Globul de Aur si la Premiile Cesar pentru cel mai bun film strain.

Miercuri, 27 Iulie, ora 21:30 – DANEZA/THE DANISH GIRL (UK), r. Tom Hooper, cu Eddie Redmayne, Alicia Vikander in rolurile principale – Premiul Oscar pentru Cea mai buna actrita intr-un rol secundar, nominalizat la alte 3 categorii la Premiile Oscar, la 3 Globuri de Aur si la 5 premii BAFTA

Joi, 28 Iulie, ora 21:30 – DESPRE OAMENI SI OI/RAMS (Islanda), r. Grímur Hákonarson, cu Theodór Júlíusson, Sigurður Sigurjónsson. Castigator al premiului Un Certain Regard, la Cannes Film Festival 2015 si al premiului publicului la TIFF 2015.

Vineri, 29 Iulie, ora 21:30 – FIUL LUI SAUL/SON OF SAUL (Ungaria), r. László Nemes, cu Urs Rechn, Levente Molnár. Filmul a primit peste 30 de nominalizari si a castigat 22 de premii, dintre care, cel mai important este Oscarul pentru Cel mai bun film strain, in 2016. A fost distins cu Marele Premiu al Juriului si cu Premiul FIPRESCI la Festivalul International de Film de la Cannes si cel mai bun film la editia din acest an a Globurilor de Aur.

Sambata, 30 Iulie, ora 21:30 – AMY (UK), r. Asif Kapadia – Castigator al Premiilor Oscar si BAFTA pentru Cel mai bun documentar in 2016.

Duminica, 31 Iulie, ora 21:30 – DINCOLO DE CALEA FERATA (Romania), r. Catalin Mitulescu, cu Alexandru Potocean, Ada Condeescu. Mentiune speciala a juriului Karlovy Vary IFF.

caravana-metropolis-2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *