Controversatul Urs de Aur va fi proiectat in avanpremiera la Brasov

Castigator al Ursului de Aur si al premiului pentru Cel Mai Bun Film de Debut la BerlinaleTOUCH ME NOT vine la Brasov. Miercuri, pe 13 martie, de la ora 19:30 va avea loc avanpremiera-eveniment TOUCH ME NOT – POLITICILE CORPULUI, la Centrul Cultural Reduta. 

Bilete au fost puse deja in vanzare si pot fi achizitionate online. Cinefilii brasoveni vor avea si sansa extraordinara de a sta de vorba cu protagonistii controversatului castigator al Ursului de Aur la Berlinale.

Proiecția filmului va fi urmată de o dezbatere cu carismaticii: Christian Bayerlein și Grit Uhlemann, pasionați activiști germani pentru dreptul la intimitate al persoanelor cu dizabilități, actrița de origine britanică Laura Benson (Atelier BigBen), cunoscută pentru rolurile sale din filmele lui Stephen Frears, Alain Resnais și Robert Altman, activista și lucrătoarea sexuală transgender Hanna Hofmann (Hanna Tripleage) din Germania și regizoarea Adina Pintilie. 

Corpul nostru, intimitatea, sexualitatea sunt aspecte esențiale ale vieții și identității noastre, totuși ne este atât de greu să vorbim despre ele, fiind înconjurate de atâtea tabuuri și blocaje. TOUCH ME NOT este o invitație la dialog”, spune cineasta Adina PintilieTe invită pe tine, spectatorul, să îți pui la îndoială propriile idei despre intimitate, sexualitate, corp, să fii curios despre Celălalt, care e diferit de tine, și să-ți exerciți capacitatea de empatie, de a te pune în <pielea> Celuilalt.”

Prin controversa intensă pe care a stârnit-o chiar de la premiera mondială de la Berlinală, TOUCH ME NOT deschide un spațiu de auto-reflecție, trecând dincolo de cinema, în zona dezbaterii publice, și devenind mai mult decât un film: o experiență transformativă. Seria de dezbateri TOUCH ME NOT—Politicile Corpului extinde procesul auto-reflexiv declanșat de film, creând un spațiu de dialog deschis despre subiecte precum: granițele personale, corpul ca un “câmp de luptă” al ideologiilor, alteritatea, intimitatea și dizabilitatea,fluiditatea genurilor, frumusețea non-normativă, libertatea personală.

No Responses to “Controversatul Urs de Aur va fi proiectat in avanpremiera la Brasov”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *