Criza la Teatrul “Sica Alexandrescu” din Brasov

Artistii Teatrului “Sica Alexandrescu” din Brasov au anuntat ieri suspendarea spectacolelor pana la momentul in care primaria Brasov va accepta sa organizeze un concurs cinstit pentru ocuparea postului de director al teatrului.

În urma probei de interviu, din cadrul concursului pentru ocuparea funcţiei de manager al Teatrului “Sică Alexandrescu”, desfăşurat astăzi 29.09.2016, la care personalul artistic al teatrului a asistat, 13 artişti dintre aceştia, de la decana de vârstă, actriţa multipremiată la Gala UNITER, Virginia Itta Marcu, la cel mai tânăr membru al trupei, actriţa Ada Galeş, cea care a obţinut anul acesta Premiul UNITER pentru debut, au decis să nu mai urce pe scenă în semn de protest.

Proba de interviu a fost una în care lipsa de imparţialitate a unei părţi dintre membrii comisiei, respectiv: Beatrice Rancea, Emil Boroghină şi Mircea M. Ionescu, a fost flagrantă. Aceste persoane au încălcat normele de procedură ale concursului, prin faptul că nu au pus întrebări candidatului, ci doar au încercat să convingă pe cei prezenţi că Dan Marius Zarafescu trebuie validat. Mai mult, atunci când un alt membru al comisiei a încercat să pună întrebări candidatului, au reacţionat punându-i pumnul în gură.

Acest lucru poate fi confirmat de către înregistrarea aşa zisului interviu, pe care Primăria are obligativitatea să o facă. Ea poate fi comparată cu înregistrarea unui concurs anterior la care candidatul Dan-Marius Zarafescu a participat şi a fost respins (în data de 26.05.2016) şi care va arăta diferenţele de corectitudine în ceea ce priveşte intenţiile şi acţiunile comisiei.

Pe scurt, cineva incearca sa-si puna omul pe postul de director la Teatrul “Sica Alexandrescu”. Este o practica des intalnita in Romania, in care oamenii capabili si bine pregatiti sunt dati la o parte pentru a face loc unor baieti “destepti”. De obicei, acesti baieti “destepti” sunt rude cu “cine trebuie” sau isi platesc locul. Nimic nou sub soare, dar sunt putin trist sa aflu ca asta se intampla si la Brasov. Bine, nu pot sa spun ca sunt surprins…

Ramane sa aflam in zilele urmatoare cine o sa castiga aceasta lupta.

Mai multe detalii despre criza puteti afla pe pagina de facebook a teatrului: Teatrul Sica Alexandrescu Brasov.

teatrul-sica-alexandrescu-brasov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *