De ce se intampla atatea accidente in Romania?

Nu stiu daca ati observat sau nu, dar eu vad tot mai multe stiri ca cele de mai jos.

  1. 14 Septembrie 2019 – Sursa: Razii matinale ale politistilor, pentru depistarea conducatorilor bauti

În această dimineață, în intervalul orar 04.00 – 08.00, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu Serviciul Ordine Publică Brașov, au organizat și desfășurat pe raza municipiului Brașov, o acțiune pe linia combaterii consumului de alcool în rândul conducătorilor auto.

Cu această ocazie au fost controlate 504 autoturisme și au fost testați alcoolscopic un număr de 459 conducători auto .În cadrul acțiunii au fost aplicate 18 contravenții, dintre care 13 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, în valoarea totală de aproximativ 11.400 lei.

  • 13 soferi sub influenta bauturilor alcoolice gasiti intr-o singura seara

2. 15 Octombrie 2019 – Sursa: Soferita beata crita, depistata in Poiana Brasov

Poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov au depistat în trafic, duminică, în jurul orelor 02.00, o femeie în vârstă de 27 ani, din municipiul Bucureşti care a condus un autoturism pe strada Poiana Soarelui, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice
La testarea conducătoarei auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,97 mg/l alcool pur.

Bonus:

Tot duminică, în jurul orelor 09.00, poliţiştii din Râşnov au prins un şofer în vârstă de 36 de ani care avea 0,49 mg/l alcool pur.

Un alt conducător auto, de 49 de ani, a fost prins băut, în localitatea brașoveană Recea. Acesta avea o alcoolemie de 1,31 mg/l alcool pur în aerul expirat.

3. 9 Noiembrie 2019 – Sursa: Soferi beti prinsi in trafic de politisti. Unul dintre ei a intrat cu masina intr-un copac, pe strada Crinului

Un accident rutier, soldat doar cu pagube materiale, s-a produs joi, în jurul orelor 15.30. Un autoturism s-a izbit puternic într-un copac, pe strada Crinului din municipiu Brașov, după ce șoferul a pierdut controlul volanului.

Bărbatul, de 35 de ani, a fost supus testului alcoolscopic, care a dovedit faptul că acesta consumase băuturi alcoolice. Șoferul avea 0.55 mg/l alcool în aerul expirat.

2. Și un bărbat, în vârstă de 59 de ani, s-a ales cu dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Acesta, a fost oprit joi, pentru un control, pe Bulevardul 15 Noiembrie din municipiul Braşov, iar la verificarea cu etilotestul s-a stabilit că avea 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

4. 11 Noiembrie – Sursa: Weekend plin pentru politisti! Mai multi soferi bauti si fara permis au fost depistati in trafic

La data de 10 noiembrie, în jurul orei 22.13, lucrători din cadrul Poliției Stațiunii Predeal, în timp ce desfășurau o acțiune pentru verificara respectării prevederilor legale pe linie de poliție rutieră, au depistat în trafic, un bărbat în vârstă de 41 ani, care conducea un autoturism pe bdl. Libertății din localitatea Predeal, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.  La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.58 mg/l alcool pur

2. La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 04.40, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au depistat în trafic, un tânăr în vârstă de 22 ani, care a condus un autoturism pe str. 13 Decembrie din municipiul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,43 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

3. La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 00,05, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 40 ani, care a condus un autoturism pe str. Castelului din municipiul Brașov.

Cu ocazia testării conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului  în aerul expirat, rezultatul a fost 0.51 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

4. În fapt, la data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 00,05 polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr în vârstă de 18 ani, care conducea un autovehicul pe str. Martin Luther din  municipiul Săcele, județul Brașov.
Cu ocazia verificărilor efectuate, organele de poliție au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

5. La data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 08,00 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov, au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 55 ani care conducea un autovehicul pe str. Zaharia Stancu din  municipiul Brașov, județul Brașov.

In urma verificărilor efectuate, cadrele de poliție au constatat faptul că bărbatul în cauză nu avea dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, întrucât în anul 2016 i-a fost retras permisul de conducere pe motive medicale.
La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 0,36 mg/l alcool pur, motiv pentru care acesta a fost sancționat contravențional.

6. În fapt, la data de 10 noiembrie a.c., în jurul orei 17.00, cadrele de poliție au oprit în trafic, pentru control, un bărbat în vârstă de 28 ani care conducea un autovehicul pe raza stațiunii Poiana Brașov,
Procedându-se la verificarea documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule


De asemenea, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză, este cercetat în cadrul unui alt dosar penal, întrucât la data de 06 noiembrie a.c., a fost depistat pe bdl. Gării din municipiul Brașov, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere

Acestia sunt doar cativa dintre soferii de pe drumurile patriei. Mai precis, cativa descoperiti in urma unor controale de rutina ale politiei, pe raza judetului Brasov.

Voi intelegeti cati soferi bauti isi risca si va risca viata de fiecare data cand ies in starea respectiva pe drum? Voi intelegeti cati oameni inconstienti si fara permis circula fara probleme?

In poza de mai sus este masina mea. Asa a ajuns dupa ce un cal mi-a sarit in fata intr-o localitate din judetul Covasna. Accidentul a avut loc in jurul orei 1 dimineata. Spre norocul meu, nu aveam viteza si nu erau masini in spatele meu, altfel ar fi putut fi tragic.

Din ce mi-au spus politistii, calul apartine unor cetateni de etnie care isi lasa caii sa pasca seara pe camp, pentru ca le e prea lene sa le aduca de mancare ziua…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *