Dino Parc Râșnov – finalist Destinația Anului 2024

Dino Parc Râșnov, Marele Câștigător al Premiului Telespectatorilor „Destinația anului 2023” și al categoriei Parcuri de distracție și aventură,este, din nou, finalist. În perioada 15 aprilie – 8 mai 2024, prietenii Dino Parc Râșnov pot alege din nou, ca favorit, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei votând online, în cadrul competiției Destinația Anului 2024, pe site-ul destinatiaanului.ro, la categoria Distracție și aventură.

Anul acesta, nominalizările acoperă 13 categorii de destinații turistice, iar printre acestea se numără și Distracție și aventură, acolo unde Dino Parc Râșnov este finalist. Cei care doresc să voteze parcul cu dinozauri din Râșnov trebuie să aloce minim trei voturi, la trei categorii diferite, pentru ca acestea să fie validate.

O poveste de succes pentru turismul românesc

Anul 2023 a fost unul marcat de recunoaștere și apreciere pentru Dino Parc Râșnov. Victoriile obținute la „Destinația Anului” au confirmat poziția parcului ca destinație turistică de excepție, iubită de publicul larg.

Dino Parc Râșnov, cel mai mare parc cu dinozauri din România, dar și din S-E Europei, expune peste 120 de exemplare în mărime naturală. Acesta este un veritabil muzeu în aer liber, toate exponatele și expozițiile din parc fiind atestate științific și realizate în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”, Universitatea București, Institutul Geologic Român, Muzeul Național Secuiesc, Muzeul Județean de Istorie Brașov și parteneri privați autohtoni și internaționali. În plus, în parc poate fi admirată, în premieră, reconstrucția celui mai mare animal zburător din lume, descoperit pe teritoriul României: Hatzegopteryx thambema. 

De la deschidere, Dino Parc Râșnov a devenit o bornă turistică și educativă, reușind să atragă, anual, peste 455.000 de turiști în zona Râșnov și contribuind la promovarea turismului local. De asemenea, parcul este un partener instituțional puternic al sistemului educațional românesc – în 2023, peste 55.000 de elevi și cadre didactice au beneficiat de intrare gratuită în cadrul programelor Școala Altfel și Săptămâna Verde. 

Competiția „Destinația Anului” se află la a patra ediție și are ca obiectiv susținerea destinațiilor turistice ca branduri puternice în industria turismului. Anul acesta, în premieră, competiția s-a extins și în Republica Moldova.

Dino Parc Râșnov este cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei și un muzeu în aer liber, votat Destinația Anului 2023 la categoria Parcuri de distracție și aventură. Parcul are o suprafață de 4 hectare, pe care se întinde un traseu cu peste 120 de dinozauri în mărime naturală. Printre alte activități regăsite în parc se numără un traseu de aventură în copaci, două locuri de joacă pentru copii, o cameră labirint cu lasere, un atelier de pictură pentru copii, un cinematograf 9D și unul în aer liber, precum și diferite expoziții științifice naționale și internaționale. Informații suplimentare puteți găsi și pe paginile oficiale: www.dinoparc.ro și facebook.com/dinoparcrasnov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *