Expozitia itineranta de arta fotografica „Comorile Romaniei”

Expozitia de arta fotografica “Comorile Romaniei” va fi expusa în perioada 3-11 Septembrie 2018, la Centrul Cultural „Reduta” din Brasov, avand vernisajul luni, 3 Septembrie 2018 ora 17.00.

Expoziţia de fotografie „Comorile României” prezintă într-un număr de peste 70 de lucrări de artă fotografică înrămate, unele de mari dimensiuni, cele mai valoroase locaţii, monumente sau sit-uri arheologice ale patrimoniului tangibil recunoscute pe plan mondial (aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO): fortăreţe dacice din Munţii Oraştie, biserici de lemn din Maramureş, biserici pictate din nordul Moldovei, sate cu biserici fortificate din centrul Transilvaniei, centrul istoric al oraşului Sighişoara şi Manăstirea Hurezi. În imagini mai este prezentat şi patrimoniul natural (locaţii aflate pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Delta Dunării, pădurile primare şi bătrâne de fag din Carpaţi ( Strâmbu-Baiuţ şi Groşii Ţibleşului).

Expozitia isi propune sa promoveze in randul iubitorilor de cultura din tara si din strainatate cele mai importante valori ale patrimoniului cultural din Romania. Turneul national al expozitiei va parcurge toate regiunile istorice ale Romaniei, pana in prezent expozitia fiind expusa in regiunile Banat, Bucovina, Crisana, Maramures, Oltenia si Transilvania, in muzee si alte institutii de cultura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *