Festivalul Luminii – Brasov, 2018

Festivalul Luminii – o idee, un alt fel de festival, un spatiu de manifestare artistica a tinerelor talente, o atmosfera unica creata timp de mai multe ore. Evenimentul va avea loc vineri, 25 mai 2018, intre orele 16:00 – 23:00, in Parcul Central “Nicolae Titulescu” din Brasov.

Ce reprezintă Festivalul Luminii?

În prezent, ideea că fericirea este un lucru măreț, în calea căruia trebuie să alergăm mereu, a devenit tot mai populară. Prinși în agitația vieții cotidiene, adesea uităm că lucrurile mărunte, precum un zâmbet, un cântec sau găsirea unui strop de lumină la finalul zilei sunt, de fapt, cele care contează, cele care ne aduc bucuria sufletească.

Din acest motiv, încă din 2004, Cercetașii României și-au propus ca măcar pentru câteva ore să le amintească membrilor comunității locale de bucuria lucrurilor mărunte și, împreună cu partenerii lor, să transforme orașele în care trăiesc într-un spațiu magic, în care fiecare dintre noi să redevenim copii și, indiferent de vârstă, să descoperim lucrurile care ne fac fericiți, să le luăm cu noi și să le ținem aproape până la următoarea ediție.

De ce?

Festivalul Luminii este organizat în fiecare an în mai multe locații din România, cu scopul de a crea un spațiu liniștit, de deconectare a participanților de la agitația vieții de zi cu zi și de a oferi copiilor, tinerilor și voluntarilor de toate vârstele implicați o educație non-formală prin responsabilizarea lor și dezvoltarea abilităților de organizare în cadrul unui eveniment național.

PROGRAM
1. JOCURI PENTRU COPII (interior parc)
Interval orar: 16:30-19:30

2. SPECTACOL ARTISTIC (foișor)
Interval orar: 18:00 – 21:45

HotMoves Dance Brașov (coordonator, Fulica Horia)
Muzică populară – Ionuț Mazilu(1)
Ansamblul Dor Părăian-Părău (coregraf – Buta Silviu)
Moment animare public
Trupa ”Just Dance”(1)
Trupa ”No Limit”
Trupa dans voluntari Festival Luminii
Muzică populară – Ionuț Mazilu(2)
Cantec voluntari Festivalul Luminii
Trupa ”Just Dance”(2)
Trupa ”Alegria”
Flashmob APDF ”Sf.Haralambie”
Muzică populară – Ionuț Mazilu(3)
Muzica ambientala
Folk – Hoinarii Craiului
Jonglerie cu lumini (Ion Andrei și Nedelea Oana)

3. SPECTACOLUL LUMINILOR
Interval orar: 21:15-22:00

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *