Festivalul Mustului – Brasov, 2019

Festivalul Mustului va invita in perioada 4 – 6 Octombrie 2019, in Zona de Agrement din cartierul Noua, sa sarbatoriti toamna, cu must dulce, pastrama si multă voie buna.

Doritori se vor putea inscrie la concursurile de baut must ori de mancat mici sau prajituri, iar cine va dori sa-si masoarea puterea va putea intra intr-o intrecere de forta. Castigatorii vor fi rasplatiti cu premii savuroase.

Pasionatii de handmade vor gasi la festival obiecte lucrate cu migala de artistele de la Corund, dar si bijuterii facute manual, decoratiuni din lemn șs multe altele. Pentru camarile incapatoare, de la targ pot fi cumparate gemuri, sucuri, miere.

Valuri de must bun și proaspăt stors chiar sub ochii trecătorilor vor stinge setea ațâțată de bucate boierești. Pe grătare vor sfârâi pastramă de oaie, mici, ceafă de porc, cârnăciori, coaste și alte bunătățuri.

Nu vor lipsi bulzul, balmoșul, fasolea cu ciolan, varza călită, murăturile asortate și un deliciu mai puțin obișnuit pe la noi, adus de la sute de kilometri depărtare, direct din bucătăria maramureșeană, sarmalele cu păsat.

La desert, un alt răsfăț: plăcinte, gogoși, kurtos, prăjituri gustoase făcute în casă, clătite și câte și mai câte delicii pentru gusturi rafinate. Atmosfera va fi întreținută de artiști brașoveni, dar nu numai. Muzica va răsuna cam cât e ziua de lungă, sporind cheful de petrecere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.