Filmele de Oscar in aer liber incep pe 4 iulie in Piata Sfatului

Dupa cum va spuneam si saptamana trecuta, Caravana Metropolis – Cinema in Aer Liber (www.cinemainaerliber.ro) va poposi intre 4 – 9 iulie la Brasov, in Piata Sfatului. Sa speram doar ca vremea va tine cu noi.

De marti pana duminica vor putea fi urmarite cate sase filme noi premiate la Cannes, Globurile de Aur, nominalizate sau laureate ale premiului Oscar. Proiectiile vor incepe de la 21:30, iar intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Filmele vor putea fi urmarite in conditiile unei sali de cinema moderne, la standarde de calitate europene, pe un ecran gonflabil de 120 m² si singurul proiector digital mobil din tara, de 17.000 lumeni.

PROGRAM

4 iulie: DOAR SFARSITUL LUMII, in regia lui Xavier Dolan, rasplatit cu Marele premiu al Juriului si Premiul juriului ecumenic la Cannes 2016. Sinopsis: Dupa 12 ani de absenta, Louis, un tanar scriitor,se intoarce acasa pentru a-si anunta apropiatii despre iminenta mortii sale. Are loc o reuniune familiala tensionata, la care orice tentativa de empatie este sabotata de incapacitatea oamenilor de a asculta si de a iubi. Filmul este inspirat din piesa omonima a lui Jean-Luc Lagrace.

5 iulie: UN BARBAT NUMIT OVE/ A man called Ove (Suedia), regizat de Hannes Holm, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain si a castigat Premiul Comedia europeana a anului la European Film Awards 2016. Sinopsis: Ove, un barbat de 59 de ani, este tafnosul cartierului, care cu mai multi ani in urma a fost demis din functia de presedinte al asociatiei de locatari, dar el continua sa vegheze cartierul cu o mana de fier. Atunci cand gravida Parvaneh si familia ei se muta in casa de vis-a-vis si accidental darama cutia postala a lui Ove, incepe o prietenie neasteptata. O comedie-drama despre prietenie, iubire si importanta de a te inconjura de lucruri adecvate. Recomandare de varsta: AG.

6 iulie: THE SALESMAN, in regia lui Asghar Farhadi a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun film strain in 2017, Premiile pentru Cel mai bun scenariu si Cel mai bun actor la Cannes 2016. Sinopsis: Fortati sa isi schimbe locuinta din cauza constructiilor care au loc in cladirea invecinata, Emad si Rana se muta intr-un apartament in centrul Teheranului. Un incident care are legatura cu fostul chiriaş va schimba dramatic viata tanarului cuplu.

7 iulie: TONI ERDMANN, in regia lui Maren Ade, a fost nominalizat la Oscar pentru Cel mai bun film strain in 2017, castigator al premiului Fipresci la Cannes 2017 si cu nominalizari la Globurile de Aur, Premiile BAFTA si Cesar.
Filmul ni-l prezinta pe Peter Simonischek in rolul unui tata care vine dupa fiica lui (Sandra Huller) la Bucuresti pentru a o invata simtul umorului.

8 iulie: MOONLIGHT, castigatorul premiului Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu adaptat, Cel mai bun actor intr-un rol secundar si al Globului de Aur pentru Cel mai bun film urmareste un tanar american de culoare, din copilarie si pana la maturitate, in timp ce se straduieste sa-si gaseasca sensul in lume.

9 iulie: VIATA MEA DE DOVLECEL, in regia lui Claude Barras, a fost nominalizat la Oscar in 2017 pentru Cel mai bun lungmetraj de animatie si este castigator al premiului pentru Cel mai bun film de animatie la European Film Awards. Sinopsis: Dupa disparitia mamei lui, Dovlecel se imprieteneste cu Raymond, ofiterul de politie care il va insoti catre noua lui viata la casa de copii. Eroului nostru ii va fi greu la inceput sa isi gaseasca locul in acest mediu nou si, adesea, ostil. Dar cu ajutorul lui Raymond si a noilor prieteni, Dovlecel va invata sa aiba incredere in ceilalti si chiar va realize ce inseamna dragostea.

In serile de joi, 6 iulie si sambata, 8 iulie, spectatorii pot urmari scurt-metraje de Oscar la HOF Café (Piata Sfatului 14), iar sambata, 8 iulie, de la 20:30 privitorii se pot bucura de un spectacol de percutie cu Barbarossa Samba Group.

Detalii despre filme si program gasiti si pe site:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *