Helicopter wingsuit jump Brasov

Wingsuit – denumirea sportului provine chiar de la costumul pe care practicantii il poarta. Acesta seamana cu un costum de schi dar este special creat pentru a plana, o membrana groasa fiind adaugata intre membre si corp. Pe langa wingsuit, echipamentul mai contine si o parasuta folosita in momentul in care sportivul decide sa “incheie” zborul.

Desi pare foarte usor de practicat, cei care se apuca de asa ceva au nevoie de foarte mult curaj si antrenament. Pe langa faptul ca trebuie sa ai experienta in parasutism, sa zbori cu un wingsuit presupune foarte mult antrenament si cunostinte tehnice. Desprinderea de avion trebuie facuta cu mare atentie iar membrana costumului trebuie tinuta strans pentru a evita un efect de ridicare si, deci, lovirea de avion. Odata ajuns in aer, bratele si picioarele trebuie deschise in paralel pentru a evita un efect de rasucire…

Banuiesc ca ati prins ideea. Nu este nici pe departe asa de usor precum pare. Btw, salturile pot fi facute din avion, elicopter, balon sau chiar de pe un punct fix (situat la o altitudine mare, evident).

Leave a Reply

Your email address will not be published.