Lansarea proiectului Insert ArtHub Urban Brasov

Ne propunem să revitalizăm spațiile publice prin proiectul Insert ArtHub Urban, o inițiativă ambițioasă care va stimula coeziunea socială și va aduce activități cultural-artistice în piațetele din centrul vechi al orașului. Finanțat din bugetul Municipiului Brașov, proiectul urmărește să implice artiști locali, comunitatea și companii, făcând din aceste spații, puncte de întâlnire și expresie artistică.

Obiectivele proiectului
Scopul principal al Insert ArtHub Urban este de a transforma piațetele din centrul vechi al Brașovului printr-o serie de evenimente multidisciplinare. Acestea vor include spectacole de dans, ateliere de artă, expoziții și activități interactive, menite să aducă oamenii împreună și să încurajeze participarea comunității la viața culturală a orașului.

Primul eveniment: Performance-ul Dans (Suspans)
Proiectul va debuta pe 5 iulie 2024, cu un eveniment inedit în Piața Sfântul Ioan. Sub coordonarea coregrafei Anamaria Guguian, un grup de dansatori locali și voluntari vor oferi un flashmob de dans contemporan, menit să capteze atenția și să inspire trecătorii. Repetițiile pentru acest eveniment au arătat implicarea activă a comunității locale.

Calendarul evenimentelor
Insert ArtHub Urban va continua cu o serie de evenimente programate pe tot parcursul verii și la începutul toamnei, printre care:

  • iunie și iulie 2024: Ateliere de dezvoltare a unui concept de treasure hunt
  • 1 iulie: Lansare apel catalog digital fotografii ale rezidenților cu piațetele din centrul istoric al Brașovului
  • 5 iulie 2024: Flashmob în Piața Sf. Ioan
  • 27 iulie 2024: Expoziție de fotografie tribut și jam-session acustic în Piața Brassai
  • 25 august 2024: Două spectacole de teatru și trei jocuri pentru copii și familii în Piața Hirscher
  • 27 septembrie 2024: Concurs de talente pentru adolescenți în Piața Paul Richter

Pentru mai multe informații despre proiect și calendarul complet al evenimentelor, vă rugăm să vizitați site-ul nostru http://kunstadt.ro/ sau să ne urmăriți pe rețelele de socializare https://www.facebook.com/ackunstadt
https://www.instagram.com/kunstadt.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *