Visele pot deveni realitate

Da, ati citit bine, visele chiar pot deveni realitate. Problema este ca foarte multi oameni nu inteleg ca visele respective nu o sa indeplineasca singure. Ce inseamna asta? Inseamna ca, asa ca si mine, asa ca si multi altii care au inteles cam la ce se rezuma viata, cei care vor sa isi indeplineasca un vis fac ceva in privinta asta. Daca stai si astepti sa realizezi ceva fara munca, stai degeaba. Viata nu iti datoreaza absolut nimic. Nimeni nu o sa lupte vreodata pentru tine. De ce ar face asta? Meriti? Si cam de ce crezi tu ca meriti sa primesti ceva fara munca? Faptul ca doar existi nu inseamna absolut nimic pentru nimeni.

Valoarea ta in viata asta rezulta din ceea ce produci, din contributia ta pentru societate. Nu produci nimic, nu valorezi nimic. La fel si cu visele. Nu faci nimic in privinta lor, noapte buna. Viseaza in continuare. De ce va spun toate aceste lucruri? Pentru ca visul unui om s-a indeplinit si cred ca ar fi bine sa cititi povestea lui si sa intelegeti ceva din ea.

George Zafiu, directorul de programe Europa FM si gazda matinalului Desteptarea (alaturi de Vlad Petreanu), a vrut sa arate publicului ca mai exista oameni cu pasiune reala pentru radio.

Pentru a demonstra asta, a scris un articol pe blogul lui in care anunta ca este gata sa aiba o ”umbra” timp de 30 de zile, un intern caruia sa-i explice tot ce stie despre radio, playlist, structuri de emisiuni. Din cele peste 100 de inscrieri, Zafiu a ales un tinar din Brasov a carui sinceritate si pasiune se simtea printre rindurile aplicatiei.

Asa ca, Stefan Lungociu a fost invitat pentru o luna la radio. A venit pregatit sa doarma in masina pentru ca nu stia pe nimeni in Bucuresti, dar n-ar fi renuntat pentru nimic in lume la aceasta oportunitate.

In luna petrecuta la Europa FM i-a intilnit pe Loredana, Smiley, Pavel Bartos, Cornel Ilie, Andreea Esca, Amalia Nastase si multi altii. Cu toate acestea, el a declarat ca cel mai tare l-au bucurat intilnirile cu DJ-ii pe care-i asculta la radio si o sa pastreze in minte toata viata emotia pe care a avut-o cind a facut el prima emisiune (Clubul de seara, ajutat de gazda emisiunii, Toader Paun).

In luna respectiva n-a dormit in masina pentru ca echipa Europa FM i-a gasit o solutie de cazare, iar noii sai colegi au aflat cum de mic isi dorea sa lucreze la radio, cum toti banii pe care i-a cistigat i-a investit in aparatura pentru radio si cum a mai aplicat o data, in urma cu mai multi ani, la Europa FM chiar daca nu era niciun job disponibil.

In fiecare zi de internship, Stefan a venit la radio la 7 dimineata si a plecat dupa miezul noptii ca sa fie sigur ca poate sa vada si sa inteleaga cit mai multe din ce inseamna aceasta meserie. Aseara, in ultima lui zi la radio, pentru ca se incheiase luna de internship, s-a trezit cu George Zafiu – mentorul lui – in studio. A crezut ca a venit sa-l asculte ca sa vada ce a invatat, dar George venise cu un alt mesaj si o surpriza.

Stefan Lugociu a aflat ca va fi angajat la Europa FM si a primit in direct felicitarile parintilor si ale fratelui lui. Era singurul care nu stia ca va fi angajat, pentru ca parintii aflasera de la George Zafiu in cursul zilei.

El a primit vestea cu lacrimi in ochi, iar emotia a fost prezenta si in vocile si privirile lui George Zafiu si Toader Paun care se aflau in studioul Europa FM. Si George si Toader (Teddy) au inceput sa faca radio de foarte mici, iar pasiunea pentru aceasta meserie nu doar ca nu s-a stins, ci a crescut tot mai mult.

stefan-lungociu-europa-fm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *