3 intrebari inainte de operatia de rinoplastie

Pentru majoritatea persoanelor, nasul este foarte important pentru felul in care arata si se simt cu privire la ei insisi. Rinoplastia – sau operatia estetica la nas – nu schimba doar dimensiunea si forma nasului unei persoane, ci poate avea un impact major asupra increderii in tine si a modului in care abordezi viata.

Iata mai jos 3 intrebari pe care sa le pui chirurgului estetician atunci cand decizi sa treci prin aceasta operatie estetica, dupa ce ai ales chirurgul ideal, specializat si experimentat pe genul de interventie pe care ti-o doresti si dupa ce ai primit cateva recomandari despre acesta.

  1. Ce tehnica va fi folosita pentru operatie – inchisa sau deschisa?

Pentru o rinoplastie cu abordare deshisa (externa) se foloseste o incizie mica la nivelul tesutului dintre cele doua nari, care se cicatricizeaza si devine in timp aproape invizibila, daca este suturata cu atentie. In general medicii cu experienta prefera aceasta abordare, mai ales daca este mult de lucru la varful nasului, pentru ca permite vederea cartilajelor in timp ce se lucreaza.

Abordarea inchisa (endonazala) este cea in care operatia se face prin interiorul nasului, nelasand niciun fel de urme de incizie sau cicatrice. Avantajul acestei tehnici este ca aproape intotdeauna rezultatele se vad imediat, chiar din timpul procedurii.

Poate fi alegerea buna atunci cand se doreste eliminarea cocoasei nazale sau o alta interventie la partea superioara a nasului. Dupa ce ai stabilit ca ai in fata un medic in care ai incredere, este important sa il lasi pe el sa decida ce tip de abordare va folosi pentru operatia ta.

2. Unde va avea loc operatia?

Majoritatea chirurgilor esteticieni opereaza atat in clinici private cat si in clinici de stat. Asadar e important sa intrebi unde va avea loc operatia ta, daca va fi intr-un spital sau intr-un cabinet.

3. In timpul operatiei nasul va fi spart?

Pentru a corecta un nas stramb, in general chirurgul trebuie sa sparga osul nasului, la fel ca si in cazul nasului coroiat sau cu cocoasa. Insa daca vrei doar sa ingustezi baza nasului sau sa reduci dimensiunea narilor, nu va fi cazul sa fie rupt osul. Finisarea, modificarea formei sau ameliorarea micilor denivelari se poate face si prin pilirea osului.

O rinoplastie este o operatie extrem de importanta si mai ales una ireversibila. De aceea este important sa fii complet informat inainte de a lua decizia finala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *