Ce echipament folosesc firmele de transport mobila?

Diferenta intre a muta mobila de unul singur si a apela la o firma de transport sta in echipamentul pe care aceasta din urma il detine. ProfessionalMovers atrage atentia asupra faptului ca piesele de mobilier trebuie sa fie mutate si transportate in cele mai bune conditii, astfel incat sa nu se deterioreze in momentul manipularii. Pentru ca mobila sa fie corect mutata, este foarte important ca ea sa fie manipulata corespunzator, cu echipamentul potrivit.

Firmele de transport mobilier utilizeaza curele pentru ridicare

Denumite si „curele de ridicare”, aceste dispozitive la indemana functioneaza pentru a transfera o parte din greutatea de pe spate si brate atunci cand este ridicat un obiect greu, astfel incat sa fie semnificativ mai usor de gestionat. Sunt reglabile, deci specialistii in transport mobilier le vor regla la dimensiunea mobilierului pe care il vor ridica si la dimensiunea propriului corp.

Glisoare pentru mobila

Acestea sunt indispensabile pentru mutarea mobila grea. Glisierele pentru mobilier sunt fabricate de obicei din plastic dintr-o singura parte sau din mai multe parti si sunt plasate sub fiecare picior sau colt al piesei de mobilier pe care firma de transport de mobila trebuie sa o mute, pentru a o ajuta sa alunece usor pe podea, inclusiv pe covor. Acestea functioneaza prin crearea unei bariere usor mobile intre articol si podea, reducand frecarea care poate face dificila mutarea mobilierului greu si diminuand riscul de deteriorare a lemnului tare, a gresiei sau a covoarelor.

Platforme si carucioare

Sunt mai multe tipuri de platforme si carucioare care se folosesc. Prima este o platforma patrata cu patru roti, cu sau fara maner de impins. Celalalt este un carucior manual cu doua roti, care are o baza mai mica decat platforma patrata cu patru roti, dar ajuta la distribuirea greutatii pe verticala, facandu-l potrivit pentru obiectele inalte. Se vor fixa obiectele pe carucior cu franghie sau curele suplimentare inainte de a incepe sa impingeti.

Mobila va fi demontata in parti individuale

Cu cat poate fi demontata piesa de mobilier in piese mai mici, cu atat este mai bine. Asta inseamna sa fie indepartate toate piesele detasabile, inclusiv pernele, manerele, picioarele, sertarele etc. Pentru a fi mutate separat si pentru a evita distrugerea piesei de mobilier. Daca trebuie sa fie scoase suruburile sau alte bucati mici pentru a realiza acest lucru, este important ca aceste piese sa fie corect depozitate pentru a nu fi pierdute.

Trebuie sa fie folosite tehnici speciale de ridicare

Dupa cum probabil se poate deduce din lista echipamentelor necesare, sunt anumite tehnici pentru a utiliza dispozitivele de mai sus si acestea sunt cunoscute de specialistii din domeniu, deci o persoana fara experienta nu va sti ce sa faca daca isi cumpara astfel de dispozitive. Acest lucru pune mult mai putin stres pe corpul celui care trebuie sa ridice si usureaza intreaga sarcina.

La toate acestea se adauga faptul ca firma de transport mobilier trebuie sa fie cat mai aproape de locul in care se afla si mobila astfel incat sa fie reduse costurile. Spre exemplu, in cazul in care este vorba despre o proprietate din Arges, se va apela la mutari Pitesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *