Cum alegem caietul elevului pentru limba si literatura romana?

Mai multe edituri au propus un nou auxiliar pentru a ii ajuta pe elevi in studiul individual si anume caietul elevului. Datorita multitudinii de exemplare care se gasesc pe piata, dar si a parerilor impartite de pe Internet, parintii au intampinat dificultati in alegerea celui mai bun caiet al elevului. Asadar, acest articol propune mai multe repere pe care parintii ar trebui sa le ia in calcul in momentul achizitionarii unui caiet.

Ce este limba si literatura romana caietul elevului clasa a 5 a?

Pentru inceput, caietul trebuie sa fie in conformitate cu programa scolara si sa fie avizat. De altfel, continutul acestuia trebuie sa fie in functie de nivelul de dificultate al clasei, iar exercitiile sa fie o completare a celor din manual. Asadar, mai multe caiete ale elevului prezinta trei domenii diferite, anume: limba si literatura romana, lectura si redactarea. Pentru a putea rezolva aceste tipuri de exercitii, textele si cerintele prezentate in fisele de lucru trebuie sa fie atractive si sa se bazeze pe viata reala a copiilor. De altfel, exercitiile bazate pe textele suport vor fi diverse, punand la incercare atat capacitatea de memorare a elevului, cat si imaginatia acestuia. Exercitiile vor fi structurate in functie de gradul de dificultate, insa toate trebuie sa fie atractive pentru elev.

Alegerea celui mai bun produs din edituri de la categoria caietul elevului limba romana clasa 5 editura art depinde de mai multe aspecte foarte importante.

Limba si literatura romana caietul elevului clasa a V a – informatii pentru parinti

Parintii trebuie sa stie faptul ca acest auxiliar nu reprezinta un manual sau o culegere, ci mai degraba reprezinta completarea manualelor scolare. Asadar, exercitiile nu se vor asemana nici cu cele din culegeri sau din manuale, ci se vor baza pe creativitatea elevului. Aceste exercitii nu se vor baza in totalitate pe teorii invatate si nici pe reproducerea de informatii ce au fost deja predate in timpul orelor de curs. Continutul se bazeaza pe limba si literatura romana, lectura individuala si redactare de texte deoarece aceste trei domenii necesita intotdeauna exercitii suplimentare pentru a intelege mai bine informatiile predate la clasa, dar si pentru a consolida informatiile deja parcurse. Pentru a alege cel mai bun caiet al elevului, parintii trebuie sa verifice continutul acestuia si sa vada daca se poate preta la stilul de invatare al copilului.

Deci, atunci cand este ales un caiet din categoriile intitulate limba si literatura romana caietul elevului clasa a va, este recomandat sa se tina cont de aptitudinile elevilor.

Limba si literatura romana caietul elevului clasa 5 – cum vad elevii aceste caiete?

Pentru multi elevi, acest caiet reprezinta o joaca, iar parintii trebuie sa inteleaga acest aspect. Caietul propune fise de lucru colorate, cu imagini mari si clare si cu texte atractive. Chiar daca aceste texte nu se regasesc in totalitate in programa scolara, il pot face pe elev sa dezvolte o pasiune pentru citit. De altfel, comparativ cu manualele care propun teme si exercitii ce pot deveni o provocare atat pentru parinti cat si pentru copii, temele propuse in caietul elevului sunt prezentate precum jocul. Asadar, caietul poate fi folosit zilnic atat la clasa pentru a sustine ritmul alert de predare si al nivelului inalt de pregatire a clasei, cat si acasa pentru a realiza teme.

Sfaturi utile pentru a alege auxiliarele scolare pentru limba si literatura romana

In momentul in care parintii sau profesorii cauta in categoria Limba si literatura romana caietul elevului clasa 5, ar trebui sa identifice cele mai bune produse care sa fie potrivite nivelului clasei sau nivelului elevului. Elevii care lucreaza in plus acasa ar trebui sa aleaga caiete de exercitii potrivite nivelului la care au ajuns ei, insa in momentul in care o astfel de culegere este aleasa pentru o clasa intreaga, se recomanda sa fie luati in calcul toti participantii, pentru ca alegerea unui caiet de exercitii prea complex va face ca anumiti elevi sa nu mai fie atenti si sa nu mai participe activ.

De asemenea, in momentul in care sunt prea complexe exercitiile exista riscul ca elevii sa fie tentati sa copieze de la alti colegi mai priceputi rezolvarile sau sa renunte sa isi mai faca temele, ceea ce nu le va aduce niciun beneficiu. O solutie buna este sa fie alese culegerile progresiv, in functie de modul in care nivelul clasei evolueaza, trecand de la cele mai simple si ajungand la cele mai complexe tipuri de culegeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *