Se redeschide stagiunea de concerte la Sala Radio

Muzica revine la Sala Radio. Vineri, 2 Octombrie (ora 19.00), debuteaza o noua stagiune (2020-2021) cu invitati speciali si evenimente de calitate, siguranta publicului fiind asigurata prin respectarea normelor in vigoare in contextul pandemiei. 

Concertul prezentat de Orchestra Nationala Radio se va desfasura sub bagheta dirijorului britanic DUNCAN WARD, premiat ca cel mai bun tanar dirijor al anului 2005 de catre BBC. Intre anii 2012-2014, Duncan Ward a fost dirijor-bursier al Academiei Orchestrei Filarmonicii din Berlin (pozitie in care a fost numit de celebrul dirijor Sir Simon Rattle).

Invitat special: Stefan Cazacu – ce va concura anul viitor in semifinala Concursului Interntional ”G.Enescu” derulat recent online.

Programul serii invită la o călătorie muzicală în Viena sec. XVIII prin creațiile lui HAYDN: Concertul nr. 1 pentru violoncel şi orchestră și Simfonia nr. 96 – ”Miracolul”. Unul dintre cei mai ”prolifici” compozitori din toate timpurile, Haydn a creat 104 simfonii, aproape 90 de cvartete de coarde, 62 de sonate de pian etc. și este adesea supranumit ”părintele simfoniei”. 

În dublă calitate de dirijor şi compozitor, DUNCAN WARD este deja implicat în numeroase proiecte alături de cele mai apreciate ansambluri europene: Orchestra Radio din Frankfurt, London Symphony Orchestra, Bayerische Rundfunk, Orchestra Radio din Finlanda, Orchestra Radio din Viena, Orchestre de Paris, orchestrele BBC, Orchestra Sinfonica SicilianaRTE National Symphony Orchestra din Irlanda ș.a. A dirijat concertul aniversar Britten 100th Birthday, susţinut alături de muzicieni din Berliner Philharmoniker şi concertul intitulat Violins of Hope, alături Berlin Philharmonic Strings, pentru a marca comemorarea a 70 de ani de la eliberarea de la Auschwitz.

Accesul la concertele organizate la Sala Radio este permis pana la ora 18.50 si publicul este rugat sa respecte cu strictete regulile de acces afisate la intrarea în incinta cladirii si pe site-ul www.orchestreradio.ro.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in magazinele Flanco, benzinariile Rompetrol, Metrou Unirii 1, magazinele Muzica, IQ BOX, Uman si pe terminalele Selfpay. Online, puteti plati cu cardul, prin Paypal, carduri de tichete culturale Sodexo, pe factura la Vodafone sau Orange sau ramburs prin Fan Courier oriunde in tara. De asemenea, biletele se pot achizitiona si de la Casa de bilete a Salii Radio. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *