Sedintele de psihoterapie din Bucuresti sunt o modalitate de evadare

Sunt clipe in viata noastra cand ne simtim singuri si avem impresia ca nimeni nu ne poate ajuta. Chiar daca avem prietenii si familia alaturi, parca tot traim cu un gol si nu stim cum sa trecem peste aceste momente dificile. Cand ajungem in punctul in care credem ca nu mai e nimic de facut, este necesar sa apelam la un psihoterapeut. 

Cand este momentul in care trebuie sa apelez la un specialist?

Oricand puteti apela la un psihoterapeut, sedintele de psihoterapie va vor ajuta sa va cunoasteti mai bine si sa puteti sa priviti din alta perspectiva viata.

La psihoterapie nu apeleaza doar persoanele depresive, la aceste sedinte poate participa oricine are nevoie de un sfat, de un prieten, de cineva care sa inteleaga ceea ce simti si sa te poata ajuta sa treci mai departe si sa te cunosti.

Cu ce ma poate ajuta un psihoterapeut?

Te poate ajuta sa treci cu bine peste anumite perioade din viata ta. In ziua de astazi foarte multi tineri se confrunta cu problema jocurilor de noroc si acest lucru creeaza dependenta, de aceea este bine sa consultati un medic specialist pentru a putea sa va vindecati de acest viciu.

De asemenea, orice viciu pe care il aveti, puteti sa renunanti la el prin ajutorul sedinelor de psihoterapie, deoarece specialistul iti va da sfaturile si recomandarile potrivite.

Primul pas spre a rezolva o problema este de a o intelege, psihoterapeutul te va ajuta sa intelegi problema prin care treci si sa o accepti, numai asa vei putea sa ajungi la rezultate pozitive.

Sedintele de psihoterapie sunt individuale?

Sedintele sunt individuale, insa exista si terapie in grup. In cazul in care considerati ca nu va intelegeti cu un anumit membru all familie sau cu partenerul de viata, puteti veni impreuna la sedinte pentru ca medicul specialist sa lucreze concomitent cu voi, acest lucru aducand rezultate mai bune.

De unde pot stii ca vor functiona?

Nu puteti stii nimic daca nu incercati. In sedintele de psihoterapie conteaza foarte mult colaborarea, trebuie sa fii sincer cu specialistul si sa ii dai toate detaliile pe care ti le cere, sincer. Este respectata confidentialitatea pacient-doctor si de aceea este necesar sa te deschizi cat de mult poti pentru a te putea ajuta. Un specialist iti va da sfaturile si recomandarile bune numai daca iti intelege pe deplin povestea, iar ca sa faca acest lucru este esential sa ii povestesti tot.

De multe ori, in problemele mai grave, rezultatele nu se vor vedea din primele sedinte, ci va dura un timp mai lung, insa la final vei fi multumit.

Un psihoterapeut te poate ajuta sa te descoperi pe tine cel adevarat, in cazul in care nu te simti bine in propria piele si crezi ca nu iti gasesti locul, este ideal sa apelezi la un specialist. Acesta te va ajuta sa te intelegi si sa iti descoperi adevarata identitate pentru a te face sa te simti mai bine cu tine insuti.

Ce avantaje imi poate aduce consulatrea unui psihoterapeut?

Avantajele sunt uimitoare. Prin psihoterapie te poti cunoste si iti poti redescoperi adevarata fire in cazurile in care treceti printr-un impas existential. va puteti imbunatati pe termen lung starea de spirit si puteti sa va schimbati in mod radical felul in care percepeti anumite lucruri, felul in care simtiti anumite lucruri.

In cazul in care treceti prin certuri in familie sau in relatie, un specialist va poate ajuta sa dezvoltatii relatii mult mai armonioase si sa va faca sa va acceptati unii pe altii, astfel incat sa va intelegeti mult mai bine pe viitor.

Nu imi place sa vorbesc despre problemele mele, de ce sa ma confesez unui strain?

Cand te doare capul, mergi la medic si ceri un tratament. La fel se procedeaza si in acest caz. Daca pastrezi problemele pentru tine, totul se aduna si la un moment dat poti izbucni. Faptul ca te incui in sine este daunator pentru sanatate, de aceea este esential sa vorbiti cu cineva, mai ales cineva competent. 

Specialistii in psihoterapie Bucuresti au o educatie si o experienta in spate ce ii face ideali pentru a va ajuta. Sunt alaturi de tine pentru a te ajuta sa intelegi ca detii puterile necesare pentru a trece peste perioade dificile. 

Am impresia ca nimeni nu ma intelege, problema este la mine?

Toata lumea trece la un moment prin faza de “nu ma intelege nimeni”, insa nu e asa. Avem impresia ca nu suntem intelesi doar pentru ca noi vrem sa credem asta. Un psihoterapeut bun te va ajuta sa intelegi faptul ca te marginalizezi singur, va gasi solutii si iti va da sfaturi astfel incat sa te poti integra intr-o societate. De multe ori problema se afla chiar in fata noastra si noi nu o observam, daca nu observam problema nu putem determina cauzele, fara cauze nu vom avea un tratament.

Un medic specialist va face in asa fel incat sa determine cauzele sentimentelor negative si sa te faca sa accepti o problema. In momentul in care te accepti pe tine faci primul pas spre vindecare.

Apeleaza cu incredere la un specialist in psihoterapie de fiecare data cand simti nevoia sa fii ascultat. De multe ori refuzam sa acceptam anumite probleme pentru ca ne este frica de ceea ce va urma, insa un medic profesionist va face in asa fel incat sa va conformati si sa puteti sa va simtiti mai bine, sa va acceptati si sa va autocunoasteti pentru a putea trece cu bine de fiecare cumpana din viata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.