Dream Wife (1953)

Dream Wife (1953) – o comedie romantica foarte… draguta, cu Cary Grant si Deborah Kerr in rolurile principale. Imi aduc aminte de o perioada in viata mea cand as fi putut sa jur ca nu m-as uita la un film clasic nici daca viata mea ar depinde de asta. Cum se schimba lucrurile… Nu numai ca m-am uitat la unul, ba chiar mi-am facut un scop in viata din a vedea toate filmele vechi celebre. Am realizat deja doua “selectii”: Cele mai bune filme clasice – Partea I si Partea a II-a. Merita sa le acordati o sansa.

Revenind la filmul de astazi, desi nu este incredibil, Dream Wife are farmecul lui si mi-a placut foarte mult povestea. Nu stiu daca o sa mai vedem vreodata actori ca Cary Grant sau Deborah Kerr.

Povestea: Clemson Reade, un om de afaceri cu ganduri de casatorie, si Effie, om de baza la Departamentul de Stat american, formeaza un cuplu modern. Din pacate pentru Clemson, Effie este genul acela de femeie emancipata si independenta care pune cariera in fata oricarui alt lucru din viata ei. Iar asta nu pare sa-l faca prea fericit pe Clemson pentru ca el vrea altceva de la femeia din viata lui. Vrea o femeie supusa, loiala, care sa-l iubeasca si sa-l considere cel mai important lucru din viata ei.

Vazant ca acest lucru nu este posibil cu Effie, el anuleaza planurile de casatorie se decide sa “apeleze” la o femeie de moda veche, antrenata sa-si multumeasca sotul: printesa Tarji, fiica regelui din Bukistan, un stat bogat in petrol cu care a mai facut afaceri. Problema? Exista o criza mare de petrol iar departamentul de stat nu-si permite ca viitoare nunta dintre Tarji si Clemson sa strice tratativele dintre cele doua tari. Ghiciti pe cine se gandesc ei sa trimita pentru a se asigura ca totul va merge ca pe roate? Pe Effie!

No Responses to “Dream Wife (1953)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *