It Happened One Night (1934)

It Happened One Night (1934) – un film clasic de toata frumusetea, o capodopera a lui Frank Capra, o comedie romantica cum rar o sa mai vedem vreodata. Este primul film in care il vad pe Clark Gable jucand si cred ca inteleg de ce era asa de iubit. O sa mai caut filme cu el. Intre timp, va recomand acest film castigator a cinci premii Oscar (Best Actor in a Leading Role, Best Actress in a Leading Role, Best Director, Best Picture, Best Writing, Adaptation). Nu are rost sa va spun ca o sa va placa, nu-i asa?

Ellie Andrews (Claudette Colbert), mostenitoarea unui imperiu financiar, tocmai se casatorise cu un pilot cand tatal hotaraste sa puna capat acestei sarade luand-o cu el pe yachtul personal pentru a o feri de alte “pericole”. Bineinteles, rasfata mostenitoare “evadeaza” si porneste in cautarea celui pe care credea ca-l iubeste. Pe parcursul acestei calatorii insa va face cunostinta cu un reporter, Peter Warne (Clark Gable), care este dispus sa o ajute in schimbul articolului vietii lui.

Calatoria totusi se dovedeste a fi mai dificila decat au crezut amindoi iar toate necazurile de pe drum nu va face decat sa ii apropie mai mult decat si-ar fi imaginat…

No Responses to “It Happened One Night (1934)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *