Love Actually (2003)

Nici nu vreau sa imi aduc aminte de cand Love Actually (2003) este pe lista mea “de vazut”. Cumva, desi toata lumea mi-a spus ca este bun si trebuie sa-l vad, am tot reusit sa-l ocolesc. Chiar nu am habar de ce am evitat o comedie romantica absolut superba. Nici nu am cuvinte sa va spun cat de mult mi-a placut. Se vede ca este facut de englezi. Americanii, oricat s-ar chinui, nu o ar putea sa produca asa ceva. Trebuie mentionata si distributia foarte buna pe care acest film o are: Hugh Grant, Liam Neeson, Colin Firth, Emma Thompson, Martin Freeman, Chiwetel Ejiofor, Keira Knightley.

Practic, cei mai buni actori britanici au acceptat sa joace intr-un film de neuitat. Care este cel mai interesant detaliu al acestui film. Faptul ca, spre deosebire de majoritatea comediilor romantice, urmareste povestea de dragoste a opt cupluri diferite.

“De cate ori ma intristeaza starea in care se afla lumea, ma gandesc la portile de sosire de pe aeroportul Heathrow. Parerea general acceptata este ca traim intr-o luma plina de ura si lacomie, dar eu nu vad asta. Mie mi se pare ca dragostea este peste tot. Nu este intotdeauna recunoscuta sau demna de o stire la televizor, dar ea este mereu acolo: tati si fii, mame si fiice, soti si sotii, iubiti, prieteni, prieteni vechi. Atunci cand avioanele au lovit Turnurile Gemene, niciunul din apelurile celor de la bord nu a fost de ura sau razbunare. Toate mesajele au fost de dragoste. Daca o vei cauta, presimt ca vei descoperi faptul ca DRAGOSTEA ESTE PESTE TOT/Love actually is all around.”

Povestea: Dupa cum va spuneam, Love Actually (2003) urmareste viata interconectata (ce cuvant romantic am gasit…) a opt cupluri si a “problemelor/incurcaturilor” pe care dragostea pare sa le aiba pregatita pentru ei cu o luna inainte de Craciun.

No Responses to “Love Actually (2003)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *