The Lake House (2006)

The Lake House (2006) este genul de drama romantica pe care nu vreti sa o ratati. Eu, unul, nu cred ca o sa uit vreodata acest film si frumoasa/neasteptata lui poveste de dragoste. Este cam greu sa gasesti, cel putin in ziua de astazi, un film atat de bun. Daca nu l-ati vazut, va recomand sa il cautati. Nu o sa va para rau.

Simtind ca are nevoie de o schimbare in viata sa, Dr. Kate Foster (Sandra Bullock) paraseste Illinois-ul unde si-a incheiat rezidentiatul si se angajeaza la aglomeratul spital din Chicago. Unicul lucru de care ii pare rau ca il lasa in urma este frumoasa casa pe care ea a inchiriat-o – un refugiu cu ferestre largi, care ofereau privelistea unui lac superb.

Intr-o dimineata de iarna, anul 2006, in drumul ei catre oras, Kate lasa un bilet in cutia postala pentru urmatorul chirias al casei, rugandu-l sa trimita mai departe scrisoarea sa si notand ca urmele inexplicabile de labe de animal pe care el ar putea sa le observe in fata usii erau acolo cand ea s-a mutat in casa.

Dar cand urmatorul chirias soseste, el observa ceva cu totul diferit. Alex Wyler (Keanu Reeves), un arhitect talentat care lucreaza la un santier de constructii din apropiere, gaseste casa de langa lac foarte rau neglijata, prafuita, murdara si cu buruieni. Si nici un semn de urme de labe de animal.

Casa are o insemnatate speciala pentru el. Alex simte aici un sentiment de pace si isi propune sa redea proprietatii frumusetea sa originala. El nu ia in considerare biletul lui Kate pana cand, cateva zile mai tarziu, in timp ce vopsea digul batut de vreme, el vede un caine strain alergand peste vopseaua proaspata si dupa aceea catre intrarea in casa, lasand exact urmele despre care ea zicea ca le va gasi.

Nedumerit, Alex ii raspunde, spunandu-i ca locul si casa nu a avut nici un ocupant inainte de el si se minuneaza cum ar fi putut ea sa stie despre caine, in timp ce Kate, care de-abia a plecat acum o saptamana, isi imagineaza ca el rade de ea si ii da o replica.

– Doar de dragul conversatiei, ce zi este acolo?
– 14 aprilie 2004.
– Nu. Este 14 aprilie 2006. Aceeasi zi, dar la distanta de doi ani. Chiar se poate intampla acest lucru?…

3 Responses to “The Lake House (2006)”
  1. Rica September 17, 2015
    • Daniel Urda September 17, 2015
  2. george August 29, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *