To Catch a Thief (1955)

Dupa cum va spuneam si acum o saptamana, se pare ca iar am intrat intr-o perioada in care doar filmele clasice mai pot sa ma incante. Nu reusesc sa ma satur de productiile filmate in anii 40′-70′. Unele dintre ele sunt atat de bune incat mi-as dori sa nu se mai termine. Credeti-ma pe cuvant, doar un film clasic poate sa va ofere o poveste interesanta si unica, cu actori exceptionali.

Evident, To Catch a Thief (1955) este un astfel de film, o comedie romantica (+ ceva mystery/thriller) pe care ar trebui sa o vedeti. O sa vedeti exact care este diferenta dintre un film bun si ceea ce se produce in prezent. Plus ca o sa aveti ocazia sa il revedeti pe Cary Grant, unul dintre cei mai apreciati actori din acea perioada.

Povestea: Fiind inchis in tinerete pentru jafurile pe care le-a comis, John Robie (Cary Grant), unul dintre cei mai cunoscuti hoti din Franta, si-a jurat ca nu o sa mai fure niciodata. El a avut suficient noroc incat sa fie eliberat in momentul in care nazistii au ocupat Franta, insa doar faptul ca a luptat eroic alaturi in Rezistenta Franceza l-a salvat de la o intoarcere in inchisoare.

De atunci, el s-a retras din “activitate” si si-a vazut de viata in frumoasa vila pe care o avea. Asta, bineinteles, pana in momentul in care cineva a inceput din nou sa jefuiasca oamenii intr-un mod extrem de similiar cu cel al lui Robbie. Evident, toata lumea a inceput sa il suspecteze si politia a hotorat ca ar fi cazul sa ii faca o vizita.

Simtind faptul ca cineva vrea sa ii insceneze jafurile comise, John incepe sa il caute pe vinovat…

No Responses to “To Catch a Thief (1955)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *