Trainwreck (2015)

Doua fetite primesc o veste proasta de la tatal lor. Parintii lor divorteaza. Nedorind ca aceasta veste sa le supere, tatal le tine un mic discurs:
“Uita-te la papusa ta. Iti place, nu-i asa? Sigur ca iti place. O iubesti. Dar cum te-ai simti daca ti-as spune ca asta e singura papusa cu care o sa poti sa te joci pana la sfirsitul vietii? Cum te-ai simti?
– Trista.
– Trista! Exact. Te-ai simti trista pentru ca mai sunt si alte papusi pe rafturile tale. […] Traiesti intr-o minciuna. Mai sunt si alte papusi. Plus ca se fac alte papusi in fiecare an. […] Vrei o papusa stewardesa? Sau o papusa ospatar?
– Da.
– Sau o papusa care se intampla sa fie prietena cu papusa ta preferata? Se poate intampla, nu-i asa?
– Da.
– Sau o papusa cu care te joci doar o singura data si pe care nu o s-o mai vezi niciodata?
– Da.
– Sau o papusa cu care trebuie sa te joci pentru ca prietenii tai se ocupa de alta papusa si tu nu poti sa o lasi pe aceea singura?
– Da.
– Ei bine, de asta eu si mama voastra divortam. Monogamia nu e realista. Repetati!
– Monogamia nu este realista!”

Imaginati-va ce se intampla in mintea unei fete care aude acest discurs la o varsta foarte frageda. Cred ca v-ati dat seama. Viata ei se tranforma, pe scurt, in viata unui barbat care trece de la o femeie la alta fara sa se gandeasca vreodata la o relatie serioasa. Asta, bineinteles, pana o sa intalneasca pe cineva care o sa-i dea toata filozofia vietii peste cap.

Pentru ca mereu o sa gasim pe cineva care o sa ne puna pe ganduri si o sa ne faca sa punem la indoiala directia vietii noastre. Plus ca povestea acestei comedii/comedii romantice se potriveste de minune cu realitatea in care traim astazi. Care realitate? Aceea in care barbatii si femeie fug de dragoste sau de o relatie serioasa (sau amana aceste lucruri cat mai mult cu putinta) si pun accent doar pe distractie.

P.S Trainwreck nu este genul de film pe care sa il vedeti cu familia. Este vulgar (injuraturi, nuditate) si trebuie sa va reduceti, ca in cazul tuturor comediilor lansate in ultimii ani, semnificativ IQ-ul pentru a va putea bucura de ceea ce vedeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *