3 idei pentru o casa mai aproape de sufletul tau

Te întorci acasă de la serviciu, dar ai prefera să stai mai degrabă în oraș? Câteodată casa devine atât de plictisitoare că nu îți mai vine să te întorci la ea. Dacă trăiești senzația asta des sau intens, e posibil să te afecteze și în planuri importante ale vieții tale.

Uite de ce: dacă nu te simți bine acasă, în locul cel mai intim, unde te relaxezi și stai cu gândurile tale, atunci nu vei fi odihnit și limpede a doua zi și apoi a treia și a patra și așa mai departe. Îți propun să citești articolul până la final pentru a afla 3 idei pentru a-ți aduce casa (din nou) mai aproape de sufletul tău.

1. Schimbă-ți canapeaua

Canapeaua e prima piesă de mobilier care îți sare în ochi într-una din cele mai importante camere: sufrageria. Dacă e veche și nu foarte arătoasă, e posibil să nici nu te mai simț bine în ea. Nu îți trebuie multe motive să scapi de ea, dar ai o grămadă de motive să o schimbi!

Am descoperit zilele astea site-ul Acaju.ro și au niște oferte de canapele foarte atrăgătoare. Au sute de modele de canapele și îți poți alege dintr-o paletă destul de mare de culori. Canapelele pentru living sunt numai bune de reîmprospătat sufrageria.

2. Mută piese mici de mobilier pe lângă piesele principale

O canapea mare fără o măsuță sau o plantă lângă face camera neprimitoare. Chiar dacă nu ai bani să investești acum în accesorii, îți recomand să muți o măsuță, o veioză sau un taburet lângă canapea. Pe măsuță poți așeza reviste, cărți, niște suporturi de pahare, boluri cu petale sau orice obiecte care arată bine, dar îți sunt și dragi. Astfel, îți transformi locul în care stai în fiecare seară într-unul comod, relaxant și util. Ca un om modern și mișto ce ești.

3. Pictează un perete…sau doar un tablou

Nu îți trebuie mare talent de pictor sau pictoriță dacă vrei să creezi ceva pentru sufletul tău. Pictatul este o activitate foarte relaxantă și te poți surprinde cu cât de frumos poate ieși ceva făcut de tine.

Ia-ți o pânză, câteva acuarele și pensule, un model de pe net și apucă-te de treabă. Poți adăuga și un pahar de vin ca să fie experiența și mai frumoasă. De asemenea, dacă pictatul după un model ți se pare prea ușor, poți încerca să pictezi la liber, ceva abstract, figurativ (cu oameni) sau un peisaj. Pânza e a ta!

Obiectul astfel obținut nu trebuie neapărat agățat pe perete. Îl poți pune pe calorifer (care și-așa vara stă degeaba) sau în orice alt loc din casă care ți se pare prea rece, monoton sau plictisitor.

În final, sper că cele trei idei te vor scoate din zona de plictiseală în care te afli acasă. Nu uita, casa ta te poate ajuta să fii mai productiv și mai fericit. Acordă-ți timp pentru ea și lasă-te surprins de ce poate ieși la final.

Sursa imaginii: Christelle BOURGEOIS via Unsplash

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *