Ai nevoie de decorațiuni pentru casă? Iată unde le poți găsi

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii și-au împodobit casele cu diferite ornamente care aveau un rol pur estetic. Până deunăzi, încăperile erau dominate de excesul ornamentelor precum și a zorzoanelor ce încărcau în mod excesiv spațiile.

Așadar, casele oamenilor erau destul de aglomerate de obiecte inutile, astfel că era nevoie de găsirea unei soluții moderne pentru a rezolva această problemă.

Cum a apărut designul scandinav

Designerii de interior s-au orientat către amenajarea încăperilor într-un stil minimalist, renunțând la elementele de mobilier care încarcă prea mult spațiul.

Altfel spus,  s-a renunțat complet la senzația de aglomerare dată de excesul anumitor elemente decorative. Se pare că în ultima vreme, acest stil a devenit din ce în ce mai apreciat de către specialiști, datorită beneficiilor pe care le aduce.

Gravitând în jurul ideii care pune accentul pe latura practic-utilitară, designul nordic are ca trăsături principale simplitatea, minimalismul și funcționalitatea. Această mișcare a apărut la începutul secolului XX și a prins amploare în cele cinci țări nordice (Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia).

În ultimii ani, tot mai mulți oameni se orientează către decorarea casei într-un stil nordic datorită caracteristicilor sale.

Decorațiunile interioare conferă farmec încăperii

Chiar dacă stilul nordic pune accent pe amenajarea unui spațiu aerisit, lipsit de obiecte prea multe, pot exista anumite excepții. Pentru a-i conferi camerei un plus de personalitate, poți apela la obiecte decorative pe care să le așezi astfel încât să induci acea senzație „cozy”, de plăcut și lejer în același timp.

Amenajarea casei într-un stil scandinav presupune să te axezi pe funcționalitatea specifică pieselor de mobilier care să scoată în evidență particularitățile camerei. De altfel, atunci când împodobești camera cu decorațiunile de interior potrivite îi poți conferi acesteia un design luminos și elegant.

Un spațiu complet funcțional aproape de natură

Alegerea unui stil minimalist nu limitează creativitatea și imaginația designerului de interior, ci dimpotrivă. Designul nordic asigură un spațiu complet funcțional care se evidențiază prin intermediul pieselor de mobilier, dar și a decorațiunilor interioare.

De altfel, stilul nordic îți conferă posibilitatea de a explora variante de amenajare multiple prin intermediul cărora se obțin rezultate unice, spectaculoase fără să ne abatem de la ideea principală – cea a simplității.

De regulă, materialele sunt inspirate de natură și confecționate din elemente naturale – bambus, lemn etc. De altfel, stilul de amenajare a unei case ar trebui să reflecte personalitatea proprietarului tocmai de aceea contează decorațiunile folosite în interior. Acestea pot conferi o notă distinctivă spațiului, transmițând senzații plăcute privitorului.

La ora actuală, pe piața de specialitate poți găsi o multitudine de obiecte potrivite pentru decorarea interioarelor, pe care le poți comanda online. Cu toate acestea, ar fi indicat să optezi pentru decorațiuni în stil minimalist dacă ai decis deja că acesta este stilul în care să amenajezi întreaga cameră. În caz contrar, va exista o discrepanță în ceea ce privește modul decorativ al camerei.  

Texturile, culorile precum și poziționarea decorațiunilor de interior conferă spațiului un plus de personalitate, conferind rezultate unice datorită talentului designerilor. De altfel, elementele decorative aduc culoare și însuflețesc încăperile, conferind efecte spectaculoase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *