Anvelopele de iarna, un cadou util

Stiti ce i-am cumparat mandrei mele de Ziua Indragostitilor? Nu flori, nu bomboane de ciocolata, nu bijuterii si nici vreo rochita… Nu, nimic din toate astea! I-am cumparat un set de anvelope iarna! De ce? Cum adica, de ce? Pentru ca avea MARE nevoie de ele, de aia!

Pentru ca nu se ducea cu „buburuza” decat pana la servici, a mea iubita a decis ca poate sa profite de iarna blanda (pana de curand blanda, vreau sa zic) si s-a facut ca uita sa-i schimbe „incaltarile” VW-ui (Beetle) ei. Prin nu se stie ce minune, a izbutit sa scape de amenda cateva luni bune. Numai ca, la sfarsit de ianuarie, a trebuit sa plece in delegatie.

Si cum eu aveam masina (un Opel Calibra 4×4 tunat, de toata frumusetea) la service, n-am putut sa i-o dau cu imprumut („hai, te rog, iubi, doar doua zile, nu mai mult”, s-a pisicit ea), asa ca s-a hotarat sa riste. La dus, toate bune si frumoase, dar la intors auuuu… s-a lasat cu cascadorii.

A fost de ajuns o ploaie pentru ca „buburuza” (ah, v-am spus ca e roz bombon? Uhhh, ce ti-e si cu fetele astea!) sa se transforme in salupa, adica inceapa sa acvaplaneze. Iar dupa ce a mai dat frigul si apa de pe carosabil s-a transformat in polei, „buburuza” a „intrat in decor” (cum zic comentatorii sportivi cand se intampla cate un „eveniment” la un Mare Premiu de Formula Unu) cu soferita cu tot. Din fericire, Camelutza (daca ar citi tz-ul si comentariile mele despre culoarea masinii ei s-ar transforma in tigrutza, tot cu tz!) a scapat cu bine, dar VW-ul Beetle cel roz si-a cam „sifonat” o aripa.

Si, pe deasupra, si-a cam schimbat si culoarea, devenind maro, de la cat noroi a luat! Dupa „cascadorie” a mai avut vreo doua ore de asteptat pana cand au venit niste unii de la un service ca sa-i extraga masina din noroi… si dupa aia sa te tii distractie!

Camy s-a intors acasa bosumflata (aventura „noroioasa” o costase destul de mult), dar cum Opelul meu tot in service era, nu mi-a reprosat nimic. Nici eu nu i-am tinut vreun discurs moralizator (ar fi meritat o urecheala zdravana, dar, deh, nu i-am tras-o), dar cand mi-am rezolvat problemele i-am cumparat un set de anvelope de iarna, ca tot eram la Auto Soft

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *