Biblia NTR

Dragii mei, daca vreti sa cumparati o biblie in noua traducere si sa faceti o fapta buna, atunci am gasit solutia perfecta pentru voi. Dar mai intai sa lamurim cele doua aspecte. Ce este o biblie in noua traducere?

Biblia NTR (Noua Traducere – bibliantr.ro) este initiativa International Bible Society (IBS) si s-a nascuta din dorinta de a pune la dispozitia Bisericii si a societatii romanesti Cuvantul lui Dumnezeu tradus cu acuratete din limbile ebraica, aramaica si greaca. Textul final, cel cuprins in aceasta biblie, este rodul a aproape un deceniu de lucru intens pe manuscrisele originale ale Vechiului si Noului Testament.

De mentionat este faptul ca traducatorii au tinut cont de inovatiile limbii romane actuale din domeniul lexicului, al terminologiilor, al tiparelor sintactice, al strategiilor de comunicare si ca s-a optat pentru mai mult decat o traducere termen-cu-termen, urmarindu-se nu numai fidelitatea fata de original ci si denotatia si conotatia termenilor (pentru a se asigura un inteles corespunzator fiecarui context in parte).

Acum ca ne-am lamurit ce este biblie NTR, sa vedem cum o puteti achizitiona, facand si o fapta buna in acelasi timp. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa intrati pe site-ul mentionat mai sus si va alegeti produsele pe care le doriti. Pe langa faptul ca toate bibliile sunt la cele mai bune preturi de pe piata, trebuie sa stiti ca o parte din inacasari vor fi folosite pentru a ajuta o familie de orfani sa aiba o locuinta.

Cum este posibil acest lucru? Simplu. Site-ul a fost infiintat cu scopul generarii de venituri din vanzarea de carti crestine, Biblii, cadouri crestine cat si din alte produse in cadrul librariei, venituri care mai apoi vor fi investite in cazuri umanitare, proiecte si actiuni de misiune crestina:
– salvarea copiilor bolnavi de cancer si leucemie prin asigurarea partiala sau totala a costului tratamentului sau a interventiei chirurgicale;
– proclamarea Evangheliei lui Isus Hristos prin organizarea, implementarea si dezvoltarea de proiecte de misiune crestina prin asociatia lor.

biblia ntr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *