Cartile de psihologie pentru o viata mai frumoasa

Psihologia este un domeniu oarecum subevaluat in Romania, desi in ultimul timp, in special oamenii cu o viata extrem de activa si stresanta incep sa acorde o mai mare atentie acestui domeniu. A merge la psiholog sau macar a citi carti de psihologie te poate ajuta sa inveti si sa intelegi cum functioneaza mintea si sufletul tau.

Poti gasi asemenea carti inclusiv la librariile online. De exemplu, carti-beletristica.ro este un site ce iti ofera foarte multe titluri in legatura cu acest subiect. Una din cartile recomandate oamenilor acestui secol, care duc o viata agitata, este Managementul furiei, Psihologie practica pentru adulti si adolescenti, de Budau Tunyagi Ozana.

Furia este normala, este o emotie pe care toti o resimtim la un moment sau altul al existentei. Este o emotie “sanatoasa” pana la un anumit punct. Atunci cand furia iese de sub control si reactiile sunt exagerate, atunci exista o problema. Furia exploziva, cronica poate avea consecinte serioase in relatiile tale, pentru sanatatea ta si pentru starea ta mentala. Insa, cu aceasta carte vei invata cum sa tii sub control furia sau cum sa ii ajuti pe altii sa controleze aceasta emotie.

Emotia furiei nu este nici buna, nici rea. Ca orice alta emotie, aceasta transmite un mesaj, care iti spune ca situatia nu este cea mai buna sau dreapta. Daca reactiile tale la furie sunt explozive, mesajul nu va ajunge la ceilalti asa cum trebuie.

Deci, desi este perfect normal sa simti furie atunci cand cineva nu te trateaza asa cum trebuie sau cand greseste fata de tine, furia devine o problema mai ales atunci cand o exprimi intr-un fel in care te raneste pe tine sau pe cei din jur.

La adolescenti acest lucru devine si mai problematic, deoarece acestia inca nu au capacitatea de a controla anumite emotii cu maturitate. De aceea, managementul furiei poate fi extraordinar de  util pentru astfel de persoane. Daca ai un temperament vulcanic, poti simiti ca totul scapa de sub control. Insa, prin puterea mintii poti avea mai mult control asupra furiei decat crezi. Poti sa inveti cum sa iti exprimi emotiile fara a rani pe cineva. Nu trebuie sa crezi ca cei din juru tau sunt prea sensibili pentru a-ti suporta aceste iesiri.

Furia ta nu este justificata daca depaseste limitele. Multi oameni au impresia ca managementul furiei este despre a invata cum sa o suprimi. Insa nu acesta este scopul.

Cum spuneam, furia este normala si va aparea indiferent de cat de tare te vei stradui sa o ascunzi. Adevaratul scop al managementului furiei este acela de a intelege mesajul din spatele emotiilor si de a le exprima intr-un mod sanatos, fara a pierde controlul. Cand vei face acest lucru, nu numai ca te vei simti mai bine, ci vei reusi sa controlezi conflictele din viata ta si sa iti faci relatiile mult mai puternice.

A controla furia necesita multa munca si “Managementul furiei, Psihologie practica pentru adulti si adolescenti” de la carti-beletristca.ro te poate ajuta mai mult decat crezi. Este nevoie de multa practica si, in timp, vei reusi sa controlezi furia ta sau poate a celor care fac parte din viata ta. Astfel viata ta si a celor din jur va fi mai sanatoasa si mai frumoasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *