Cat de benefica este pastura de albine

Cand vine vorba de produse apicole, putem vorbi de cateva nume grele pe care cu totii le cunoastem si pe care le indragim foarte mult. Printre acestea, mierea a fost si ramane printre cele mai cunoscute, dar la fel de benefice pentru organismal uman este si laptisorul de matca, propolisul si chiar pastura. Va intrebati, probabil, ce este acest ultim produs si la ce este benefic. Iata cateva informatii utile, care va vor demonstra cat de benefica este pastura de albine si de ce merita sa o includem in dieta noastra:

Ce este pastura?
Pastura este polenul crud fermentat in stup timp de 3 luni, in conditii naturale. Este fara indoiala un produs cu insusiri valoroase date de continutul mare in zaharuri simple, enzime si aminoacizi, precum si a aciditatii sporite ce o face usor accesibila. Fata de polen, valoarea nutritiva si antibiotica a pasturii este de 4 ori mai mare! Practic, putem vorbi de un antibiotic natural (la fel ca in cazul usturoiului, de exemplu).

Care sunt beneficiile acestui produs?
Daca veti achizitiona pastura de la producatori cu experienta, veti constata cat de bogata este lista cu specificatii cu care vine insotita: 

  • Este un tonic general cu actiune mai puternica decat a polenului;
  • Datorita metabolizarii mai rapide si mai complete, amelioreaza starile de slabiciune cauzate de oboseala si stres;
  • Ajuta la intarirea sistemului imunitar;
  • Datorita continutului bogat in vitamine, minerale, lacto – fermenti, proteine, aminoacizi si enzime, are efect energizant si vitalizant, contribuid la buna stare de sanatate generala a organismului.

Desi este un produs mai putin cunoscut, merita sa fie adusa in lumina reflectoarelor! Chiar daca nu ati mai auzit sau incercat pana acum acest produs apicol, va recomand cu cea mai mare incredere sa incercati o cura, ca sa puteti si sa simtiti cu adevarat efectele benefice pe care le aduce asupra corpului nostru. Asigurati-va, totusi, ca alegeti produse de la producatori de renume, cu experienta in domeniul apicol si de preferabil din surse bio si cat mai naturale. Eticheta va poate ajuta mult in acest sens: cu cat este mai ‘’curata’’, cu atat produsul in sine este mai natural si mai putin procesat de mana omului (in fond, albina stie cel mai bine cum sa isi ‘’gateasca’’ deliciile apicole). 

Cum se administreaza pastura?
Se iau cate 2 lingurite pe zi (10g) – asta inseamna cate una dupa masa de dimineata si cea de seara, pentru un ‘’boost’’ de energie si vitalitate, dar si pentru detoxifiere.

Are sau nu are contraindicatii acest produs?
Singura exceptie in cazul pasturii este reprezentata de oamenii care prezinta alergie la acest produs (sau la oricare alt produs apicol) si copiii cu varsta sub trei ani. Nu se cunosc alte contraindicatii in cazul acesteia.

In concluzie, daca va intrebati cat de benefica este pastura de albine, raspunsul scurt si la obiect este acesta: foarte benefica! Daca va doriti o schimbare in stilul alimentar, atunci puteti incepe cu ceva simplu, precum includerea produselor apicole in dieta zilnica, incepand de la cantitati mici pana la cantitatea maxima admisa (discutati cu un medic specialist pentru detalii).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *