Ce frumos este sa cersesti pentru lucrul tau

Am fost pus de foarte multe de ori in situatia de a “cersi” pentru ceva ce e de fapt al meu. Imi vin in minte doua cazuri:

1. Un prieten imi cere niste bani imprumut si imi promite ca dupa doua saptamani ii returneaza. Trec cele doua saptamani si nimic. Prietenul tace malc. Dintr-o data esti pus in situatie penibila de a-i reaminti prietenului ca are o datorie la tine. De ce situatie penibila? Pentru ca asa te simti desi sunt banii tai.

Prietenul se face ca isi aduce aminte si iti promite ca maine e ziua cea mare. Bineinteles ca trece si ziua de maine si tu tot nu iti vezi banii. Mai trec cateva zile si iti faci iar curaj sa-i “reamintesti” prietenului despre banii aia. Iar te simti penibil dar cine stie, poate de data asta o sa-ti vezi banii pe care i-ai imprumutat. Poate…

Culmea, de fiecare data cand iti ceri banii tot tu esti personajul rau din poveste : “uite-l ba pe asta moare dupa bani”, “nu-i mai ajung banii frate” …

2. Prestezi un serviciu si iti astepti rasplata (banii). Uneori iti este indicata ziua de plata, alteori nu. Trece o perioada sau ziua de plata mentionata si nimic, nu iti primesti banii. Te hotarasti sa contactezi persoana care se ocupa de asta si sa intrebi ce se intampla.

In general primesti ori o scuza penibila, ori un alt termen de plata. Trece perioada si ghici ce? Banii tot nu apar. Vorbesti iar cu persoana respectiva. Alte scuze, alt termen. Trece si asta. ALTA CONVERSATIE, ALTE SCUZE, ALT TERMEN dar de data asta persoana respectiva te pune pe tine intr-o lumina proasta.

Intr-un final iti primesti banii dar te simti ca un gunoi, te simti mai rau ca un cersetor, pentru ca tu ai muncit pentru ei dar nu simti deloc asta. E bine totusi ca tu poti sa respecti niste termene si sa-ti faci treaba. Macar ramai cu asta.

10 Responses to “Ce frumos este sa cersesti pentru lucrul tau”
  1. Bucur December 16, 2011
  2. Grig December 16, 2011
  3. Theodora December 16, 2011
  4. Aliceee Traveler December 16, 2011
  5. Bogzilla December 16, 2011
    • admin December 17, 2011
  6. TyBy December 17, 2011
  7. Bibi December 17, 2011
  8. RazvaNN December 18, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *