Ceasurile si mania mea pentru ele

Multi prieteni mi-au spus ca exagerez, pentru ca atunci cand vine vorba de ceasuri, pur si simplu nu ma pot controla! Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca: deja detin foarte multe ceasuri de mana (cele mai multe fac parte din gama de ceasuri Orient si ceasuri Casiope care le-am cumparat de pe BestWatch.ro), laud des aceste accesorii si altor colegi de breasla (ma refer aici la suflarea masculina) si recomand oricui sa isi cumpere un astfel de obiect, care nu are doar un rol estetic, ci si unul util – pentru ca ne ajuta sa nu intarziem la intalnirile importante din viata noastra.

Inca nu stiu de unde a pornit mania mea pentru ceasuri, cert este ca acum nu mai pot sa scap de ea – cu toate ca nu as vrea niciodata sa imi treaca acest ‘’microb’’. Si spun asta, deoarece ‘’mania’’ s-a transformat intr-o pasiune frumoasa, pe care o impartasesc, in prezent, cu alti iubitori cu ceasuri si cu mari colectionari – care stiu sa aprecieze un ceas de mana, dincolo de aspectul lor estetic. Uneori, ma intalnesc cu astfel de persoane si dezbatem impreuna idei si pareri despre aceste minunate obiecte, care au o vasta istorie in spate.

Primele ceasuri au aparut acum cel putin 5.000 de ani, cand babilonienii si egiptenii au inceput sa masoare timpul. Au introdus calendare pentru a organiza si coordona activitati si evenimente publice, pentru a programa transportul de marfuri si pentru a reglementa lucrarile agricole, adica plantarea si recoltarea. De atunci si pana in zilele noastre, ceasurile au cunoscut o transformare formidabila, fara a-si pierde, insa, functia lor de baza: masurarea timpului.

O definitie corecta (si concreta) a ceasului suna cam asa: termenul „ceas” face referire la un dispozitiv ce indica ora exacta, conform unui standard de timp, iar termenul cronometru la un dispozitiv ce masoara durata de timp. Prin extensie, termenul „ceas” se foloseste si pentru dispozitive care receptioneaza si indica ora exacta transmisa prin satelit de un dispozitiv aflat la distanta. In concluzie, ceasurile fac parte din viata noastra de zi cu zi si chiar au un rol foarte important in mersul lumii, foarte agitat de altfel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *