Cel mai bun accesoriu pentru antrenament muscular la domiciliu

Un set de gantere este cea mai bună soluție pentru persoanele (bărbați, dar și femei) ce vor să se antreneze la domiciliu cu niște accesorii de fitness de dimensiuni reduse, dar extrem de utile în dezvoltarea armonioasă a musculaturii și, cel mai important, care nici să nu coste o groază de bani.

Ganterele, un mijloc ieftin de a a-ți tonifica și dezvolta musculatura

Se poate afirma că nu există niciun aparat pentru practicat exerciții fizice acasă care să aibă un efect atât de vizibil asupra corpului   într-o perioadă relativ scurtă de timp.

Ganterele pot să fie de diferite greutăți, ceea ce oferă oportunitatea de a fi folosite, dacă sunt corect alese, la orice vârstă, indiferent de sex și indiferent de nivelul de antrenament la care o persoană deja a ajuns.

Dacă sunt alese corect, aceste greutăți sunt perfecte inclusiv pentru pensionarii sănătoși, deoarece în acest fel seniori pot să lupte eficient împotriva scăderii masei musculare, atât de frecventă la cei de vârsta a treia.

Important este ca greutatea acestor accesorii de fitness, scurte și compacte, să fie cele potrivite, în consens cu datele fizice ale viitorului utilizator și, de ce să nu recunoaștem, în raport de scopurile concrete pe care dorește ca să le obțină practicând astfel de exerciții.

Cele mai ușoare gantere ce se pot comanda din magazine, mai ales din cele online, pornesc de la 0,5 kg. Cele mai frecvent cumpărate de către amatorii de exerciții fizice la domiciliu rămân totuși acelea cu greutăți cuprinse între 1 și 5 kg.

Femeile ar trebui să efectueze cu moderație exerciții pentru dezvoltarea masei musculare

În principiu, doamnele și domnișoarele care doresc mai degrabă să își tonifiezi mușchii, decât să își dezvolte masa musculară, ar trebui să se orienteze spre un set de gantere de 1 – 2 kg, cu atât mai mult cu cât sunt începătoare.

Asta ca să nu mai amintim și faptul că o femeie obișnuită, fie ea și modernă, nu trebuie neapărat să arate precum un culturist de top, să fie un pachet de mușchi ambulant. Exagerările reduc din feminitate și de aceea astfel de exerciții ar trebui efectuate totuși cu moderație.

Gantere diverse la prețuri bune se pot cumpăra online

Magazinele cu articole sportive online oferă persoanelor doritoare de gantere asemenea produse la niște prețuri foarte bune, așa încât este acum foarte simplu ca să găsești greutățile de fitness potrivite pentru cineva care vrea ca să se antreneze acasă.

Cel mai bine este să te orientezi către niște gantere din neopren, deoarece sunt ușor de manevrat și, cel mai important, în cazul unor accidente neprevăzute, chiar dacă sunt scăpate pe parchet, nu deteriorează foarte rău podeaua (de cele mai multe ori chiar deloc!).

Pe unele site-uri sunt comercializate chiar și gantere din metal 100%, dar ele sunt mai dificil de întreținut, chiar dacă, lucru evident, sunt mai durabile decât acele gantere populare din cauciuc.

Asta ca să nu mai vorbim că necesită și o atenție deosebită în utilizare. Și prețul lor e mai mare decât pentru acele gantere învelite sau confecționate în întregime din materiale sintetice.

În opoziție cu cele realizate din metal, ganterele din plastic, sunt extrem de ușor de curățat, deoarece ele trebuie doar șterse de transpirație și dezinfectate atent după fiecare utilizare. Nici nu prezintă pericolul de a rugini dacă sunt depozitate vreme mai îndelungată în debara, dacă în spațiul respectiv există un grad de umiditate atmosferică ceva mai ridicat.

Așadar, dacă vrei niște ajutoare de nădejde care să te ajute să îți menții condiția fizică până la vârste înaintate, o pereche de gantere pentru un om sănătos folosite cu moderație, indiferent de vârsta acestuia, reprezintă alegerea ideală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.