Colectare deseuri periculoase si nepericuloase

Daca detineti o firma si aveti de-a face cu deseuri de diverse feluri (medicale, periculoase, nepericuloase si reciclabile), banuiesc ca stiti deja ca aveti nevoie de un operator economic autorizat pentru a scapa de ele (colectare, tratare, eliminare). De fapt, chiar sunteti obligati de lege sa apelati la o firma specializata. Alternativa nu este prea frumoasa. Nu cred ca vrea nimeni o amenda cuprinsa intre 15.000 si 40.000 lei de la garda de mediu.

Si daca se intampla sa fiti din Timisoara sau din zona de vest a tarii (judetele Timis, Arad, Caras-Severin, Bihor), atunci pot sa va recomand o astfel de firma. Compania Ecolect ofera servicii complete firmelor private si din administrația publica in managementul deseurilor, si are solutii individuale pentru fiecare client. Specializarea lor consta in colectarea, transportul, tratarea si eliminarea deseurilor.

Firma se adreseaza in special clientiilor din domeniul medical, cabinete stomatologice, clinici, medici de familie, centre de transfuzii, industria farmaceutica, cabinete si clinici veterinare, rafinarii, industria agricola, ferme, industria de automotive/textila/incaltaminte/chimica, galvanizari, tipografii, studiouri fotografice, saloane de cosmetică/infrumusetare, frizerii, saloane de tatuaje, brutarii, patiserii, hoteluri, pensiuni, restaurante, fast food-uri, magazine alimentare, marketuri, centre comerciale, ateliere tamplărie, service-uri auto, vopsitorii auto, vulcanizări, spălătorii auto, magazine piese auto, cosmetica auto etc.

Pentru a va putea veni in ajutor, cei de acolo detin autoutilitare dotate cu sistem frigotific, vidanje cu capacitati de 10m3/11m3, platforma auto si camioane cu prelata (capacitati de la 2.4tone pana la 22 tone). Dupa cum v-ati putut da seama, odata ce ati apelat la ei nu mai trebuie decat sa delegati o persoana din randul angajatilor pentru a gestiona deseurile (sau sa delegati aceasta obligatie altcuiva).

Si sa nu credeti ca respectati doar legea in momentul in care alegeti o firma specializata pentru a se ocupa de deseuri. V-ati intrebat vreodata ce se intampla cu acestea dupa ce le-ati dat pe mana firmei? Ei bine, impreuna cu ei, pe langa faptul ca protejati mediul inconjurator (ajutati la diminuarea emisiile de gaze cu efect “tip sera” si prevenirea schimbarilor climatice la nivel global), contribuiti si la reciclarea si reutilizarea unor deseuri ca materii prime. Nu uitati, natura primeste o sansa in plus de fiecare data cand va faceti datoria.

colectez-ecolect

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *