Comparatie telefoane mobile. Cum decidem ce sa cumparam?

In fiecare zi a vietii noastre luam nenumarate decizii, facem alegeri, comparatii, selectam dintre mai multe variante. Tot ceea ce facem, de la alegerea hainelor cu care urmeaza sa ne imbracam intr-o zi, a felului de mancare pe care il comandam, a canalului si programului TV la care ne uitam si pana la alegerea produsul pe care hotaram sa il cumparam, este rezultatul unui proces de analiza si decizie mai mult sau mai putin constient, mai mult sau mai putin laborios.

Cu multe dintre deciziile noastre suntem multumiti dar … nu cu toate!  Sunt sigur ca fiecare dintre noi a trecut prin situatii in care, odata ajuns acasa cu un anumit produs tocmai cumparat, s-a intrebat cum de a facut o astfel de alegere atat de nepotrivita? 

A face o alegere corecta, a lua o decizie care sa se dovedeasca a fi cea mai buna nu este treaba usoara! De multe ori alegem exclusiv emotional iar rezultatele nu sunt tocmai cele dorite, asteptate. 

Procesul de decizie ar trebui sa se bazeze, in principal, pe o analiza logica, rationala, detaliata care sa porneasca in primul rand de la constientizarea corecta a nevoilor noastre. Apoi ar trebuia sa urmeze o etapa de analiza a produselor disponibile, o ierarhizare a lor in functie de gradul in care reusesc sa raspunda nevoilor noastre si abia la final ar trebui sa lasam emotionalul sa aleaga dintre cele cateva optiuni corecte ramase in cursa. 

De ce nu facem asta in mod constant? Motivele sunt variate: pentru ca nu ne definim cu exactitate nevoile, pentru ca nu avem timp sa facem un studiu comparativ al produselor exitente,  pentru ca avem impresia ca nu ne pricepem prea bine, pentru ca ne lasam influentati mult prea mult de parerile cunoscutilor! 

Dar daca am avea un instrument care sa ne ajute in acest demers?! 

Rational vs emotional. De ce este utila o comparatie telefoane mobile

Sa discutam concret despre o alegere pe care fiecare dintre noi o face din ce in ce mai des: achizitionarea unui nou telefon mobil. 

Ceea ce era atat de simplu cu cativa ani in urma, cand pe piata existau putini furnizori si doar cateva modele de telefoane mobile a devenit acum foarte complicat. Sute de modele de la zeci de producatori ne stau la dispozitie iar noi suntem pusi in situatia de a apela la o comparatie telefoane mobile.

Ce telefon vom alege pentru copilul nostru, care ar trebui sa fie dimensiunile potrivite pentru el, dar performantele tehnice? Dar pentru parintii nostrii ? Este camera foto importanta? Ce sistem de operare sa alegem?

O multime de criterii la care ar fi bine sa ne gandim, o multime de variante disponibile pentru fiecare caracteristica in parte! Cum iesim din aceast impas fara sa renuntam la aceasta etapa esentiala pentru un proces de selectie corect, in cunostinta de cauza?

Apeland la un comparator de telefoane! Acest instrument face treaba cea mai grea in locul nostru, adica face comparatii in functie de toate criteriile solicitate. Ne ajuta sa ajungem fara mare consum de timp si efort mental la aceea “lista scurta” in fata careia sa putem fi asa cum ne place: emotionali. 

Si asta fara a renunta la partea cea mai importanta a procesului decizional: analiza rationala.

O comparatie intre telefoane smartphone bine si complet facuta este doar aceea care:

– iti ofera posibilitatea de a cuprinde in analiza toate criteriile de comparatie ce pot fi de interes pentru tine (dimensiuni, rezolutie display, spatiu de stocare, memorie RAM, capacitate accumulator, rezolutie camera principala, pret etc)

– iti ofera posibilitatea de a ordona aceste criterii de analiza in functie de importanta lor pentru nevoile tale

– iti furnizeaza o lista de modele de telefoane care raspund cel mai bine nevoilor tale

Ce iti mai ramane apoi de facut? Sa faci un top telefoane, adica o selectie finala intre cele cateva modele ideale pentru tine, si sa alegi dupa cum iti spune inima.

Ce obtii la final? Un telefon mobil care, pe de o parte, va raspunde pe deplin nevoilor pentru care a fost cumparat, si pe de alta parte iti va oferi bucuria achizitiei unui produs care iti place cu adevarat la un pret pe care il consideri potrivit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *