Copiii si jocurile online

Copiii din ziua de astazi s-au schimbat foarte mult, cel putin in comparatie cu cei de acum 10-20 de ani. Pe vremuri parintii se rugau de noi sa intram in casa. Acum? Parintii se roaga de copii sa iasa afara. Unii chiar ii ameninta ca ii lasa fara calculator daca nu ies la o plimbare din cand in cand. Credeti-ma pe cuvant, am vazut destul cazuri. Si, pe de o parte, inteleg problema. Copiii nu mai simt nevoia sa interactioneaze sau sa faca miscare. Si tocmai aici este problema.

Totul se petrece online. Jocuri, comunicare, desene animate, imagini, filme… Internetul este o sursa inepuizabila de divertisment. Eu nu am avut parte de asa ceva in copilarie. Nu avea nimeni calculator pe vremea mea. Poate de asta si ieseam afara. Cuvantul “acasa” era sinonim cu plictiseala. Acum nu mai este cazul.

Indiferent de ce iti trece prin cap, cu siguranta o sa gasesti un joc pe internet care sa fie exact asa cum ti-l imaginezi. Vrei sa te joci cu dragoni, intri pe google si cauti jocul respectiv. Ai vazut vreo animatie cu trenuri si vrei sa te faci brusc mecanic de locomotiva? Cauti un joc cu trenuri si te apuci de treaba. Indiferent ca te pasioneaza trenurile comerciale sau vrei sa duci un tren cu marfa la destinatie, sunt sigur ca o sa gasesti destule jocuri care sa iti satisfaca gusturile.

Totul depinde de imaginatia lor. Daca noi ne pierdeam vremea cu machete si alte jucarii care ne mai picau in mana, ei au la dispozitie internetul si sunt limitati doar de nivelul de creativitate. Numai ca isi petrec prea mult timp stand pe un scaun si uitandu-se la monitor. Iar asta nu este bine deloc.

Un copil nu ar trebui sa isi petreaca timpul numai in fata calculatorului. Genul acesta de activitate ar trebui limitata. Sigur, el poate invata foarte multe lucruri bune de pe internet (si va poate oferi cateva ore de liniste), dar nu faceti greseala sa il lasati numai in casa. Joaca pe calculator ar trebui sa vina ca o recompensa.

tren-joc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *