Cum instalezi corect acoperișul din țiglă metalică

Instalarea unui acoperiș este o lucrare care necesită, în primul rând, materie primă de calitate iar, în al doilea rând, timp și profesionalism din partea echipei de meseriași care se ocupă de executarea lucrării.

Așadar, prima decizie importantă pe care o implică acest proces se referă la materialul pe care îl veți alege pentru acoperiș. Specialiștii recomandă alegerea țiglei metalice datorită numeroaselor avantaje pe care le aduce pe termen lung – atât din punct de vedere a calității, cât și din punctul de vedere al prețului.

Când vine vorba despre siguranța casei tale, deosebit de importantă este calitatea montajului, pe lângă materialele alese. Sistemul de învelitoare ar trebui să îndeplinească toate funcționalitățile – de la termoizolație, până la hidroizolație și izolație fonică.

În afara condițiilor necesare pentru asigurarea unei funcționalități optime, este nevoie și de un aspect estetic care să se potrivească cu celelalte detalii arhitecturale.

Cum se efectuează montajul din țiglă metalică

Înainte de a începe lucrarea propriu-zisă, se impune realizarea unor măsurători suplimentare pe suprafața acoperișului. Dacă lungimile și diagonalele nu sunt drepte, putem recurge la corectarea sistemului de învelitoare, astfel încât să poziționăm corect prima șipcă.

Folia anticondens se va fixa peste astereală de la streașină la coamă, izolând casa de umiditate. Păstrând o distanță de ventilație de 6 cm între folie și tablă, se vor monta foliile cu suprapunere între fâșii. Șipcile vor fi montate – cele din lungul pantei, apoi cele perpendiculare pe aceasta – paralele cu coama și streașina.

Cu ajutorul unor șuruburi speciale, se va monta elementul de închidere denumit șorț de streașină – element ce are rolul de a preveni infiltrațiile în caz de ploi sau depuneri de zăpadă.

Montarea doliei se va realiza la nivelul șipcilor de pe șarpantă, astfel încât să se asigure o ventilație corespunzătoare.

Panourile din țiglă metalică vor fi montate de jos în sus – de la streașină spre coamă, iar în zonele de îmbinare a foilor de tablă se vor prinde șuruburi de coasere și apoi de prindere.

Una dintre regulile de aur a montajului din țiglă metalică este măsurarea corectă a tuturor materialelor pentru a se obține rezultatul dorit.

În zonele de îmbinare a panourilor, se vor monta șuruburile de coasere (de sus în jos), iar mai apoi cele de prindere. Coama se va așeza astfel încât să se suprapună simetric peste panourile de țiglă metalică. La final, aceasta va fi fixată în șuruburi autofiletante.

În cazul în care consideri că nu te vei descurca, ar fi bine să apelezi la ajutor specializat pentru ca montajul acoperișului din țiglă metalică să fie realizat corect.

Dacă nu este instalat corespunzător, sistemul de învelitoare poate cauza probleme a căror rezolvare va genera automat costuri suplimentare.

De ce specialiștii recomandă acoperișurile din țiglă metalică

Cu siguranță că montajul din țiglă metalică se află în topul preferințelor specialiștilor datorită numeroaselor avantaje pe care le oferă atât din punct de vedere al funcționalității, cât și din punct de vedere estetic.

În general, producătorii de țiglă metalică oferă garanții foarte bune pentru un astfel de material de acoperiș, lucru care, din nou, este un plus.
De asemenea, un  alt mare avantaj de care pot beneficia proprietarii care aleg acoperișurile din țiglă metalică se referă la gama variată de culori, fapt care permite găsirea nuanței dorite pentru a obține un aspect impecabil al casei.

Prețurile unui acoperiș din țiglă metalică

Dacă te întrebi ce anume ar trebui să iei în considerare atunci când cauți materialele necesare pentru acoperișul casei, iată care sunt cele mai importante criterii la care majoritatea oamenilor se raportează atunci când vine vorba despre țigla metalică: preț – fără doar și poate este un criteriu de importanță majoră atunci când vine vorba despre o asemenea lucrare; calitate – având în vedere faptul că un acoperiș ar trebui să reziste ani buni, acest criteriu ar trebui să fie pus mai presus decât prețul; accesorii produse de același producător – pentru că un acoperiș are o nevoie și de un sistem pluvial și de multe alte accesorii, ar fi indicat să te asiguri că le poți cumpăra pe toate de la același producător, astfel încât să beneficiezi de aceeași calitate, aceeași nuanță ș.a.m.d.

Revenind la preț, dacă te-ai hotărât să apelezi la ajutor specializat, atunci când calculezi costurile, nu uita să iei în considerare și lucrarea de execuție a montajului.

De altfel, atunci când îți renovezi acoperișul sau când îți construiești casa, îți dorești, pe de-o parte să nu faci compromisuri de la calitate, pe de altă parte să optezi pentru prețuri accesibile, astfel încât să nu rămâi cu o gaură mare în buget.

Ofertele de pe piața de specialitate sunt variate, astfel că, la ora actuală poți găsi țiglă metalică la un raport excelent între calitate și preț. De aceea, înainte de a alege produsele, ar fi recomandat să inspectezi piața de țiglă metalică și să alegi un producător de calibru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *