Cum sa alegi o hota

Avand in vedere ca mi-am cumparat o garsoniera acum cateva luni si sa ca nu sunt foarte multumit de “stadiul” ei actual, acum cateva zile m-am gandit ca ar fi cazul sa fac mai multe modificari in ea. Printre modificarile dorite se afla si montarea unei hote in bucatarie.

In fostul apartament am avut destule probleme in bucatarie din cauza lipsei unei hote, dar acolo macar am avut o scuza. Nu aveam cum sa montez una. Si cred ca stiti ce se intampla cand gatiti des…

Cum sa alegi o hota? Ei bine, trebuie sa ai in vedere mai multe criterii:
Tipul de hota
Aveti de ales dintre doua tipuri: traditionala si incorporabila. Daca inca nu v-ati ales mobila de bucatarie, cea mai buna solutie ar fi alegerea unei hote incorporabile. In caz contrar, una traditionala ramane singura varianta disponibila.

Lucruri de care ar trebui sa tineti cont:
– distanta de la hota pana la aragaz trebuie sa fie de cel mult 60-70 cm astfel incat aburii sa fie absorbiti.
– o hota cu circulatie exterioara trebuie sa aiba tub de evacuare cu o lungime maxima de pana la 3 metri

Viteza
Va recomand sa alegeti o hota cu cel putin 2-3 viteze. Astfel va asigurati ca puteti regla capacitatea de absortie in functie de ceea ce gatiti.

Numarul de motoare
Cu toate ca majoritatea hotelor au un motor, exista si modele cu doua motoare. Acestea sunt mult mai performante (partea buna), dar si mult mai scumpe si mai zgomotoase (partea proasta). Cea mai recomandata este hota cu un singur motor.

Capacitatea de absorbtie
O capacitate de absorbtie recomandata este de peste 400 mc/h. Aveti mare grija la acest detaliu pentru ca o capacitate mica o sa insemne o eficienta foarte scazuta. Capacitatea ideala pentru bucatarie se poate calcula in felul urmator: (latimea x lungimea bucatariei) x 12.

Nivelul de zgomot: recomandat ar fi ca nivelul de zgomot sa fie pana in 60db

Cam acestea fi lucrurile pe care ar trebui sa le aveti in vedere atunci cand doriti sa achizitionati o hota. Mai multe recomandari puteti gasi aici: hote bune.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *