Cum să alegi un telefon bun?

În ultima vreme telefonul mobil a avut un impact major asupra vieții noastre. Acesta a ajuns de la un simplu aparat care ne ajută să efectuăm și să primim apeluri la ceva mult mai complex. Acum avem posibilitatea de a realiza fotografii, de a asculta muzică, de a ne juca diverse jocuri, de a consulta rețete de mâncare și de ce nu, de a face cumpărături online. Așadar, un lucru este cert, viața fără acest accesoriu este una pe care cu greu ne-o putem imagina.

Având în vedere că există atât de multe modele pe piață, este greu să facem cea mai bună alegere. Drept urmare, am realizat un mic ghid care să îți vină în ajutor în acest sens.

Alege un sistem de operare
Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le ai în vedere este sistemul de operare pe care îl preferi. După cum bine știi, există două: Android și iOS.

Nu este greșit să alegi un alt sistem de operare decât cel cu care ești momentan obișnuit, dar acomodarea s-ar putea să dureze o vreme. Totuși, trebuie să știi câteva lucruri înainte de a lua o decizie. În general, telefoanele cu Android îți oferă posibilitatea de a-ți personaliza telefonul și integrează cu succes suita Google.

Pe de altă parte, iOS este mai sigur, are o experiență de folosire cu mai puține probleme și îți permite stocarea datelor pe iCloud.

Verifică bateria
Există multe lucruri pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a achiziționa un telefon inteligent. Durata de viață a bateriei este probabil printre cele mai importante aspecte în momentul în care faci un studiu de piață.

Mulți dintre noi au o viață activă, iar cu toate că în zilele noastre ai posibilitatea de a lua o baterie externă cu tine, acest lucru nu e la fel de convenabil ca atunci când iei doar telefonul. Mai mult, pe durata zilei petreci multe minute în compania telefonului tău. Fie că efectuezi apeluri, vorbești cu alte persoane, încerci diferite sporturi ale minții, te uiți la filmulețe, faci poze sau citești cărți.

Dacă bateria nu este una bună, vei rămâne fără ea înainte să te întorci acasă la finalul zilei. Totuși, trebuie să găsești cea mai bună opțiune pentru nevoile tale.

Studiază camera foto
Dacă nu ai prea multe cunoștințe în domeniu, un număr mare de megapixeli ar putea să ți se pară tentant. Dar este bine de știut că această caracteristică nu înseamnă mereu că telefonul tău are o cameră foto de excepție.

Există alte specificații de care trebuie să ții cont. Acestea sunt diafragma camerei, autofocusul, nivelul ISO sau dimensiunea pixelilor. Calitatea camerelor telefoanelor mobile a trecut prin multe schimbării în ultimii ani. Așadar, ar fi indicat să testezi puțin camera înainte de a face o achiziție. Poți face acest lucru în magazine. Dacă telefonul dorit nu este disponibil sigur vei găsi câteva recenzii utile pe internet.

Rezoluția ecranului
După cum am menționat anterior, probabil vei petrece mult timp cu ochii în telefon. Așadar, ar fi indicat să alegi un ecran cu o rezoluție mare. Este recomandat să alegi cel puțin full HD pentru a te bucura de o experiență plăcută.

Cât despre tehnologia din spatele ecranului, pentru un contrast mai bun ar fi bine să alegi opțiunea OLED în favoarea celor LCD. Este drept că ecranele OLED sunt mai costisitoare, dar merită investiția. Poți găsi câteva variante de telefoane la Samsung și chiar și la Apple.

Durabilitatea
În ultima vreme au început să apară pe piață tot mai multe telefoane cu finisaj din sticlă. Deși arată frumos, trebuie să ai mare grijă cu ele, mai ales dacă ești o persoană care are tendința de a scăpa lucrurile. Vestea bună este că poți alege o husă de protecție care arată bine și îți salvează telefonul de la cheltuieli în plus.

Nu în ultimul rând, ar fi indicat să alegi un telefon inteligent care este rezistent și la apă. Nu este neapărat să optezi pentru un model care poate fi scufundat în totalitate, dar sigur vrei să-l protejezi de stropii de ploaie. Multe variante accesibile au și această caracteristică.

În concluzie, felul în care telefonul arată sau culoarea nu sunt singurele lucruri la care trebuie să te uiți înainte de a face o investiție. Sfaturile de mai sus s-ar putea să-ți vină în ajutor data viitoare când ești în căutarea viitorului tău „prieten” inteligent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *