Cum să faci poze reușite cu telefonul mobil

În zilele noastre, camerele digitale se găsesc într-o varietate de gadgeturi – inclusiv în telefoane mobile. De fapt, telefoanele cu cameră foto reprezintă unul dintre segmentele cu cea mai rapidă creștere pe piața aparatelor foto digitale și, odată cu îmbunătățirea calității produselor oferite de unele telefoane (megapixeli mai mari, obiective mai bune, capacitate mare de stocare), unii cred că acestea încep să câștige cotă de piață în detrimentul ofertelor low-end ale multor producători de aparate foto digitale. Astfel, căutările de tip mate xs 2 preț sunt tot mai dese.

Indiferent de telefon și de camera foto a acestuia, mai jos găsești anumite sfaturi pentru a-ți îmbunătăți fotografiile.

1. Lumina este cheie

Cu cât subiectul este mai bine luminat, cu atât mai clară va fi probabil imaginea. Dacă este posibil, fotografiază afară sau aprinde luminile atunci când fotografiezi în interior. Dacă aprinzi luminile într-o cameră pentru a adăuga lumină suplimentară la fotografie, fii conștient că lumina artificială are un impact asupra culorii din fotografii.

Unele aparate foto sunt dotate cu un bliț sau o lumină încorporată – aceasta poate îmbunătăți cu adevărat o fotografie și îi poate adăuga claritate, chiar dacă fotografiezi afară. Dacă aparatul foto nu are un bliț sau o lumină, ar trebui să eviți să fotografiezi în lumina puternică, deoarece vei obține subiecți care vor fi în siluetă.

2. Apropie-te de subiect

Una dintre cele mai frecvente greșeli în cazul imaginilor realizate cu telefonul este că subiectul lor sfârșește prin a fi un obiect mic și de nerecunoscut în depărtare. Imaginile realizate cu telefonul cu cameră tind să fie mici din cauza rezoluției scăzute (deși acest lucru se schimbă) – așa că umple vizorul cu subiectul tău pentru a nu fi nevoit să mărești subiectul la editarea ulterioară (ceea ce scade și mai mult calitatea).

3. Nu te mișca

La fel ca în cazul tuturor fotografiilor digitale, cu cât telefonul este mai stabil în momentul fotografierii, cu atât imaginea va fi mai clară.

Acest lucru este deosebit de important în situații de lumină slabă, în care aparatul foto va selecta viteze de declanșare mai mari pentru a compensa lipsa de lumină. Un truc este să sprijini telefonul cu cameră (sau mâna care îl ține) de un obiect solid (cum ar fi un copac, un perete, un pervaz) atunci când faci fotografii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *