De ce ne plac machetele de masini

Seturile de machete auto la scara redusa exista in magazine inca de la inceputul anilor 1930. Acest hobby a crescut in mod constant in popularitate de-a lungul anilor si acum este iubit de milioane de oameni. Potrivit statisticilor, acest hobby s-a bucurat de o perioada de renastere in timpul pandemiei globale. Oamenii iubesc provocarile creative. Este, de asemenea, o modalitate grozava de a crea propriul  McLaren F1 sau un Muscle. Sau poate iti place ideea de a lucra la un Cadillac de epoca sau la un Duesenberg clasic. Alegerea este a ta.  

Insa nimic nu evoca nostalgia mai mult decat o masina Aro 240, o pasiune a romanilor trecuti de 40 de ani. Aceasta pasiune poate fi transmisa si noilor generatii prin intermediul revistei ARO 240 pachetul nr. 27 – nr. 112, 113, 114, 115 de la magazinulcolectionarului.ro ! ARO 240 a fost una dintre cele mai reprezentative automobile din Romania. Lansata in 1970, masina a facut furori la o expozitie din Japonia, lasandu-i masca pe niponi. Acum putem incepe un hobby deosebit cu prima macheta Aro.

Aceste machete de masini sunt, cum spuneam, versiuni precise si reduse ale masinilor reale. Replicile in miniatura sunt recreate cu meticulozitate si disponibile in diferite dimensiuni. De exemplu, puteti construi o masina la scara 1:12, 1:18 sau 1:24 si asa mai departe. Aceasta activitate creativa implica combinarea numeroaselor parti complicate din plastic sau metal. Veti lipi si vopsi caroseria, veti lucra la roti si anvelope, veti asambla motoare si transmisii, vei monta sisteme de franare, caroserie din mai multe piese si decalcomanii. Unele modele au si interioare elaborate, care pot fi o introducere distractiva in detaliile interioarelor auto. 

Nu trebuie sa cunosti ce este sasiul sau teava de esapament pentru a te ocupa de acest hobby. Nicio experienta sau calificari anterioare in detalierea auto nu sunt necesare. Cu toate acestea, construirea si detalierea masinilor macheta la scara implica piese minuscule. Prin urmare, ai nevoie de rabdare, daruire, o buna coordonare mana-ochi si o mare atentie la detalii. Vei lucra cu mainile si iti vei folosi capul pentru a-ti da seama de procesul de constructie. Este o abilitate invatata. Cu toate acestea, cu cat vei practica mai mult, cu atat vei deveni mai priceput.

Unde gasesti materialele necesare pentru a construi un model de masina?

Ar trebui sa poti obtine tot ceea ce ai nevoie de la magazinele specializate precum magazinulcolectionarului.ro care vinde astfel de produse. Daca esti incepator, exista o gama vasta de kituri de machete auto disponibile pentru cumparare online sau in magazin. Aceste truse includ toate piesele complicate si piesele necesare pentru a construi masina. Fiecare kit va veni cu un manual de instructiuni. Ti se va spune ce vopsele iti sunt necesare si cum sa asamblezi piesele complexe. Cu toate acestea, indiferent de modelul pe care-l alegi, vei avea nevoie de:

-Adeziv pentru lipirea pieselor transparente si a materialelor plastice;

-Cleste de taiat;

-Vopsele de modelare

-Pensule de diferite dimensiuni;

-Cutit hobby

-Banda camuflanta.

Unele truse includ lipici si vopsea, asa ca verifica intotdeauna inainte de a cumpara.

Nu cheltui prea multi bani pe unelte sau accesorii suplimentare pana cand nu ai avut cateva incercari la construirea si detalierea machetelor de masini. Daca decizi sa urmezi acest lucru ca hobby, atunci merita sa cumperi cateva produse suplimentare. Unele dintre acestea s-ar putea sa le ai deja acasa, cum ar fi banda de mascare, pensete si scobitori pentru a te ajuta sa pozitionezi partile complicate in locul corect. De asemenea, poti cauta instrumente de artizanat de precizie, cum ar fi urmatoarele:

-Lampa lupa;

-Ferastraie si panze in miniatura;

-Micro ciocan;

-Mini pistol de pulverizare pentru vopsea auto;

-Cutit hobby.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *