De ce sa nu-ti faci blog

Desi inca este la moda sa-ti faci blog, unii chiar nu sunt facuti pentru asta! In trei ani si ceva de blogging am avut contact cu foarte multe persoane care pur si simplu isi iroseau timpul de pomana, pentru ca nu aveau nici un viitor.

Daca te regasesti intr-unul din punctele de mai jos, nu are rost sa-ti faci blog:

1. Tu si limba romana sunt certati rau sau mai bine zis NU STII SA SCRII! Nu te pricepi la gramatica? Nu stii sa te exprimi in scris? Nu stii sa povestesti? Nu-ti pierde vremea cu un blog. Iti (si ne) irosesti timpul.

2. Ai auzit ca unii fac bani din blogging si brusc crezi ca nu mai e nevoie sa-ti cauti de munca. O sa publici cateva clipuri youtube, niste imagini si gata, banii o sa curga.

Imi pare rau sa-ti spulber sperantele dar majoritatea bloggerilor au un loc de munca stabil. Ba mai mult, pana sa ajungi sa faci bani din blog pot sa treaca si cativa ani. Asadar, daca singurul tau scop este sa faci bani, “meseria” asta nu e de tine. Cauta altceva si nu ne mai plictisi. Nu avem nevoie de un nou blog de advertoriale.

3. Vrei sa-ti faci blog doar pentru a publica clipuri de pe youtube, imagini si bancuri. “Piata” e suprasaturata de asa ceva. Asta nu o sa te faca blogger niciodata.

4. Copiezi toate articolele tale preferate pe blogul tau si gata, te crezi blogger. Am intalnit destule cazuri. Saracii habar nu aveau sa scrie dar imi copiau (copy-paste) articolele si se laudau cu ele. Ba mai mult, imi trimiteau si trackback.

Daca incepi cu ideea asta mai bine o lasi balta. La un moment dat tot o sa fii prins.

5. Ai impresia ca o sa faci bani din Google AdSense. Inca mai intalnesc cazuri. Trist. Foarte trist!

6. Unii cred ca pentru a organiza un eveniment trebuie sa fii neaparat blogger. Ei bine, nu e cazul. Bloggingul si organizarea de evenimente sunt LUCRURI TOTAL DIFERITE! Foarte putine persoane inteleg asta.

7. “Toata lumea are blog, hai sa-mi fac si eu”, pe principiul “daca turma se arunca in prapastie, eu ce mai astept?”.

Alte motive nu-mi vin momentan in cap. Daca aveti si voi ceva de adaugat, please do!

2 Responses to “De ce sa nu-ti faci blog”
  1. rivi December 16, 2011
  2. Natural December 18, 2011

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *