Importanta directiei masinii

Am invatat de curand despre un aparat geometrie directie 3D, cat de important este un asemenea echipament pentru service-urile auto, dar si ce face acest stand geometrie directie roti 3D, care este rolul lui in fond.

Nu m-am gandit vreodata ca o sa-mi bat capul cu asa ceva, dar nevoia te invata si, pana la urma, nu strica sa stii cate ceva despre echipamentele din service-urile auto.

Cum am ajuns sa invat astfel de lucruri? Intr-o zi mi-am dat seama ca masina mea nu merge bine. Tragea destul de rau in partea dreapta si, pe zi ce trecea, imi era din ce in mai greu sa o conduc. Asa ca m-am hotarat sa merg intr-un service auto sa le explic celor de acolo ce simptome prezinta masina si sa astept diagnosticul.

Cand am ajuns acolo, imediat dupa ce le-am detaliat situatia, cel care s-a ocupat de masina s-a uitat si la anvelope. Dupa o investigatie scurta, mi-a povestit ce s-a intamplat de fapt cu directia.

Mi-a explicat ca trebuie sa verifice directia masinii si sa ii regleze unghiul de fuga. A pus masina pe un stand si a rezolvat problema. Cateva minute mai tarziu am aflat ca acel stand era de fapt un stand geometrie directie roti 3D si cu ajutorul lui se regleaza unghiul de fuga al masinii.

Cu toate ca nu mai era nevoia sa imi spuna asta, reprezentantul din service mi-a recomandat sa verific directia masinii anual. Aceasta verificare m-ar putea feri de foarte multe probleme pe viitor.

In plus, mi-a spus ce consecinte negative are o astfel de problema asupra anvelopelor. Directia nefiind rectilinie, anvelopele se tocesc foarte repede. Evident, aceasta nu este singura consecinta. Alte componente mult mai importante ar putea fi afectate cand vine vorba de directie, ba chiar si siguranta celor din masina este pusa in pericol de o astfel de… complicatie.

Concluzia? Pe langa revizie, o verificare anuala in service nu strica. Siguranta voastra este mai importanta decat orice altceva.

One Response to “Importanta directiei masinii”
  1. Rent a car Bucuresti October 30, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *