Mobilierul in Romania si in lume

Cu totii il folosim si cu totii ne bucuram de aspectul sau placut, de confort si de utilitate. Este vorba despre mobilier. Reprezentat de dulapuri, rafturi, mese, scaune, birouri, canapele sau paturi, mobilierul a reusit de-a lungul timpului sa se dezvolte extrem de mult si sa genereze o adevarata industrie.

Prezenta pieselor de mobilier in casele oamenilor dateaza inca din preistorie, insa prezenta pieselor moderne are o istorie de doar cateva sute de ani. Mobilierul modern nu este un simplu produs functional, ci este un element de design artistic, ce poate imbunatati din punct de vedere estetic orice incapere si ii poate oferi o personalitate deosebita.

Daca in trecut mobilierul era lucrat 100% manual de persoane denumite ebenisti, astazi este lucrat in masa, generand piese de mobilier cu stiluri care mai de care mai interesante si cu un design bine gandit. Exista chiar si facultati care pregatesc designeri de mobilier, ceea ce arata importanta colosala a acestui element.

Mobilierul in Romania
Chiar daca la nivel mondial, China, Sua, Germania si Italia sunt cei mai mari producatori, avand o productie de peste 400 de miliarde de euro, Romania sta destul de bine in ceea ce priveste productia de mobila. Cu o suprafata foarte mare impadurita si cu companii din ce in ce mai dezvoltate care produc mobilier, precum mobilakoncept.ro, Romania are o traditie puternica in prelucrarea lemnului.

Sectorul mobilier reuseste sa fie unul dintre principalele domenii care ajuta Romania din punct de vedere economic, in conditiile in care exporturile sunt de patru ori mai mari decat importurile. Chiar daca suntem abia pe locul 28 atunci cand vine vorba despre productie de mobilier, data fiind marimea tarii si modul de prelucrare, putem spune ca stam foarte bine.

Este cert, asadar, ca daca iti doresti sa cumperi piese de mobilier, cel mai bine este sa o faci dintr-un magazin romanesc. In felul acesta poti ajuta economia tarii si te poti bucura de preturi mult mai bune pentru o calitate superioara.

Mobila-bucatarie

No Responses to “Mobilierul in Romania si in lume”

Leave a Reply

Your email address will not be published.