Pregateste-ti masina de vacanta

Sezonul vacantelor a inceput in forta, iar vremea buna ii face pe romani sa isi caute destinatii de vacanta exclusiviste la plaja. Iar pentru a ajunge la destinatia de vacanta, masina personala este cea mai buna alegere. Inainte de a pleca la drum insa, este important sa faceti o inspectie amanuntita masinii pentru a fi siguri ca plecati in siguranta la drum. 

De asemenea, o inspectie tehnica amanuntita poate insemna mai mult decat verificarea franelor si a directiei. O inspectie amanuntita inseamna verificarea motorului si a sistemului de directie cu toate anexele acestora. O componenta importanta a masinii, pe care multi soferi o neglijeaza insa care are un impact major asupra bunei functionari a masinii o reprezinta setul de cauciucuri.

Pneurile sunt o componenta importanta si trebuie sa aveti mare atentie la starea lor si la modul in care se prezinta. 

  1. La ce sa fiti atenti mai exact:
  • inaltimea profilului

Inaltimea minima a profilului in prezent stabilita de catre legislatia in vigoarea este de 1,6mm. Daca sunteti depistati de catre politie cu anvelope sub acel prag de inaltime, riscati atat suspendarea talonului cat o amenda contraventionala. 

  • starea flancului

Daca observati taieturi sau rupturi pe flanc, cauzate in principal de la socurile mecanice la care sunt supuse masinile in timpul condusului pe strazile patriei, unde poti fi prezente gropi sau defectiuni. In timp astfel apar galme sau taieturi care scad drastic rezistenta anvelopelor la socuri, marind considerabil riscul de explozie. 

  • uzura pe margine

Daca observati uzura neuniforma pe interior sau exteriorul anvelopelor, inseamna o defectiune la sistemul de directie. Este necesar in acel caz sa reperati sistemul de directie si sa montati un set de cauciucuri noi care nu sunt uzate neuniform.  

Analizati atent starea cauciucurilor si cumparati anvelope noi daca situatia o cere. Nu rulati cu pneuri intr-o stare precara. Cumparati un set de anvelope online pentru a beneficia de oferte variate 

Leave a Reply

Your email address will not be published.