Repatriere decedati: intrebari frecvente

Trebuie sa fiu in tara in care a murit o persoana draga?
Nu, nu este necesar. Nu este necesar sa participati astfel la procesul de repatriere. Tot ce trebuie sa faceti este sa scrieti o scrisoare prin care sa acordati imputernicire firmei de servicii funerare, sa o semnati si sa o trimiteti prin email. Mai departe firma care se ocupa de repatriere decedati va avea grija de toate celelalte lucruri: identificarea adresei unde se afla persoana decedata, discutia cu medicul legist, contactarea consulatului, obtinerea certificatului de deces, eliberarea certificatului de infectare, permise si orice alte documente.

Trebuie sa contactez o firma de servicii funerare locale pentru a trimite decedatul in tara?
Nu. Trebuie sa contactati un furnizor de servicii specializat in transportul funerar international sau o firma de servicii funerare care se ocupa si de repatriere decedati. Casa funerare Blaj ofera astfel de servicii si are o experienta semnificativa in furnizarea de servicii internationale de transport funerar. Stim foarte bine care este procedura de urmat atunci cand o persoana decedeaza in strainatate si familia doreste ca trupul neinsufletit sa ajunga in tara. In plus, facem toate aceste lucruri la un pret accesibil.

Pot sa transport pe cont propriu corpul neinsufletit?
Nu. Conform reglementarilor in domeniul corpurile neinsufletite trebuie transportate in anumite conditii, foarte riguroase. Pe de alta parte, dumneavoastra nu puteti contacta transportatori de corpuri neinsufletite, companii aeriene sau companii uzuale de transport. Transportul de corpuri neinsufletite face obiectul unor reglementari aparte – de exemplu, trupul trebuie asezat intr-un sicriu special, la o anumita temperatura. Urmele cu cenusa incinerata pot fi transportate doar cu anumite avioane.

Cat dureaza sa aduci in tara corpul neinsufletit al unei persoane dragi decedate in afara tarii
Acest lucru depinde de tara unde a avut loc decesul si localitate de destinatie. Fiecare tara are un pachet specific de reguli si reglementari care trebuie respectate. Nicio expediere funerara nu poate avea loc fara aprobarea consulatului. In general poate sa dureze intre doua si cinci zile lucratoare dupa ce toate documentele si cerintele au fost indeplinite.

Ce pot sa fac dupa ce corpul neinsufletit a ajuns in tara?
Puteti face aranjamentele necesare pentru serviciile funerare si ceremonia de inmormantare. De asemenea, puteti sa va pregatiti locul de veci si sa va ocupati de toate cele necesare pentru sluba de inmormantare.

Cum va fi persoana decedata transportata?
Acest lucru tine de statul in care se afla persoana decedata. O companie buna de servicii funerare se poate ocupa de tot ce presupune transportul corpului neinsufletit dintr-o tara in alta. Este nevoie de putin timp pentru a bifa documentele necesare pentru transport. Transportul pe uscat permite ca persoana decedata sa fie transportata de la usa pana la usa. Daca transportul rutier nu este posibil, o companie buna de servicii funerare poate organiza transport funerar cu avionul.

Cat costa serviciul de repatriere decedati?
Pretul depinde de tara in care se afla corpul neinsufletit. Unele tari au cerinte suplimentare si taxe pentru transportul decedatului. Statele care nu sunt membre ale Uniunii Europene cer de obicei mai multe documente si autorizatii.

Repatriere decedati: Cum se poate efectua plata pentru transportul persoanei decedate?
In general plata se face in avans prin transfer bancar. Acolo unde este posibil si transportul se face pana la adresa solicitantului, daca firma de servicii funerare permite, plata se poate face cash.

Cine poate semna procura/ scrisoarea de imputernicire?
Un membri al familiei poate semna procura necesara pentru compania de servicii funerare care se va ocupa de repatriere decedati. Daca nu exista un membru al familiei care sa se ocupe de acest lucru, scrisoarea poate fi intocmita de o alta persoana care are legatura cu cel decedat.

Cautati o firma de servicii funerare care sa ofere si servicii de repatriere decedati? Casa funerara Blaj va poate ajuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.