Steroizii – metode de administrare

Un „trup de zeu” nu se poate obtine numai cu antrenament, indiferent de durata acestuia si de intensitatea la care se face. Antrenamentul trebuie intotdeauna sustinut de un regim alimentar adecvat si de substante medicamentoase ce vor ajuta muschii sa se dezvolte: steroizii.

Acestia sunt utilizati pentru a obtine un efect rapid si de durata, iar cei mai utilizatii sunt steroizii orali si cei injectabili.

Tipul steroizilor ce urmeaza a fi utilizati depinde foarte mult de organismul nostru si cum rezista acesta in fata factorilor de stres fizic, dar si de rapiditatea cu care dorim sa obtinem rezultatele.

Culturistii mai vechi folosesc de cele mai multe ori un amestec de steroizi injectabili si orali, datorita rapiditatii cu care acestia isi fac efectul, dar si faptului ca in acest caz dozele administrate vor fi mai mici iar efectele negative pot fi reduse la minimum.

Steroizii dezvolta rapid muschii

Steroizii sunt de fapt susbtante chimice derivate din hormonul masculin primordial: testesteronul. Acestia vor sustine capacitatea de efort a muschilor iar efectele isi vor face aparitia aproape imediat, dar trebuie sa fim atenti la dozajul acestora pentru a evita efectele secundare.

Printre cei mai utilizati steroizi (in afara de testosteron) se numara Turanabol, Danabol si Winstrol.

Combinarea steroizilor se poate face si cu hormoni de crestere sau cu hormoni tiroidieni, testosteron, HGC, etc iar cea mai utilizata metoda este cea piramidala, de doua mini – cicluri timp de 12 sapatamani.

Pentru inceput vom folosi o cantitate mica de steroizi orali sau injectabili pe care o vom creste treptat pana vom ajunge la o calitate maxima (mentinuta o perioada de timp bine determinata), urmata de o scadere treptata pana la valoarea minima utilizata la inceput.

Alte metode folosite sunt:

  • Mentinerea aceleiasi cantitati de steroizi pe toate durata ciclului;
  • La inceput se foloseste un steroid, dupa care se schimba cu altul;
  • Metoda front – loading (se administreaza o doza mare la inceput, sustinuta pe parcurs cu doze mai mici).

Metodele de administrare sunt diferite

Modul in care se vor administra steroizii depinde si de gradul de rezistenta al organismului si de riscurile pe care dorim sa ni le asumam, dar si de tipul steroizilor.

Steroizii injectabili rezista mai mult timp in sange si se vor administra de la 2 -3 zile (Danabol, Winstrol) pana la o durata de 7 – 10 zile (Nandrolona Decanoat).

Sterozii orali se vor administra zilnic, iar daca ne dorim un rezultat rapid acestia vor fi utilizati chiar de mai multe ori pe zi. In cazul acestora este indicat sa utilizam medicamente cu rol de protectie al ficatului sau suplimente naturale cu rol de prevenire al efectelor secundare.

Pentru a tine sub control efectele steroizilor este ideal sa apelam la analize medicale efectuate periodic: teste hepatice, analize cardio – vasculare, teste generale de sange, parametrii endocrini, etc.

Folosirea steroizilor (mai ales a celor orali) trebuie sa aiba in vedere atat efectele secundare cat si contraindicatiile acestora, iar citirea cu atentie a retetelor este un lucru esential de trebuie facut inainte de administrarea acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *