Tot ce vreau este un credit!

Primita pe mail de la un prieten:

“Astazi am fost sa fac un credit la o banca destul de populara in Romania, insa dupa 15 minute, cat a durat perioada de analiza sau asa-zisa “preaprobare”, am primit raspunsul: profilul dumneavoastra actual nu ne permite sa va imprumutam suma de care aveti nevoie.

Suparare mare, iar cei care se afla intr-o lipsa acuta de bani stiu despre ce vorbesc. Eu nu am nevoie de 100.000 euro sau de echivalentul in lei a unei astfel de sume, ci de maxim 1000 euro pe care sa ii returnez anticipat, daca se poate, bineinteles, fara alte comisioane.

Sunt dispus insa sa platesc comisioanele existente: de analiza, de aprobare, “de politete”, asa cum spunea cineva cunoscut, si altele care mai trebuie achitate inainte de a ma vedea cu banii in mana.

Acum probabil va intrebati de ce nu am fost acceptat. Ei bine, am numai 4 luni vechime la actualul loc de munca si nu 12 luni, asa cum ar vrea banca.

In fine, pe drum, venind acasa, m-am intalnit cu un prieten care lucreaza ca si consilier financiar la un IFN. Daca nu stiti ce e ala IFN, atunci va spun eu: institutie financiara nebancara. Nici eu nu am stiut prima oara semnificatia acestei prescurtari, insa prietenul de care va spun m-a dumirit, asa cum se cuvine: invitandu-ma la o cafea, unde am discutat despre preocuparile noastre actuale si nu in ultimul rand, despre problemele cu care ne confruntam.

Asa am ajuns si la subiectul sensibil, acela ca in perioada asta am mare nevoie de bani si nu stiu cum sa fac rost de ei. Marin, pe numele lui, mi-a explicat ca institutia nebancara la care lucreaza el fix cu asta se ocupa: ofera bani imprumut pe termen scurt cu mult mai putine acte si cu pretentii evident mai mici decat cele pe care le cere o banca.

Asa se face ca, in numai cateva zile, cu buletinul de identitate si cu o dovada clara a venitului pe care il ai, poti primi pana la 3500 lei. Pentru o asemenea suma, spune el, nu se percep garantii si nici nu se cere sa vii cu un codebitor atunci cand aplici.

Sincer, de cum am ajuns acasa, am cautat si eu mai multe informatii despre aceste imprumuturi nebancare si am aflat de pe un site, mai exact www.zub.ro, ca se ofera chiar si in aceeasi zi, fara sa fie nevoie sa ai o anumita vechime la locul de munca. Mai mult decat atat, era un IFN care promitea ca nu iti cere decat buletinul, iar dupa aplicare, care se facea online, banii se primeau in contul bancar.

Nu cunosc insa nicio persoana in randul meu de prieteni care sa fii luat credite de la aceste institutii financiare nebancare, de aceea momentan caut experientele altora pe internet si la prima vedere, unii spun ca nu au intalnit inconveniente, iar altii se arata nemultumiti ba de dobanda, ba de timpul de reactie al IFN-ului si tot asa.

In continuare tot ce vreau este un credit pe termen scurt sau mediu, cu rambursare integrala, in cazul in care este posibil acest lucru, si cu acordare cat mai urgenta.”

bani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *