Vrei să fii șofer? Începe să înveți!

Înainte să obțin carnetul de conducere, amânam să mă înscriu într-o școală de șoferi din cauza lipsei acute de timp. Nu-mi plăcea să depind de mijloacele de transport în comun, dar șofatul mă atrăgea magnetic. Cel mai bine m-am pregătit când am învățat de unul singur și am răspuns la întrebări și teste permis. Astfel încât, dacă vrei să înveți ușor și să începi chiar de azi, te sfătuiesc să îți cumperi cât mai repede cărți de legislație rutieră. Pe mine m-au ajutat enorm, le-am cumpărat și cu prețuri bune, iar astăzi sunt deja un șofer cu experiență. 

Când îți cumperi cărțile, este foarte important să fii atent și la materialele auxiliare pe care le ai la dispoziție, cu diverse sfaturi ajutătoare, mai cu seamă dacă ești o persoană căreia îi place să fie informată și stăpână pe sine. Nu știu dacă aceasta este rețeta succesului, dar eu am învățat câteva săptămâni bune, în fiecare seară, după ce mă întorceam de la serviciu. Mă puneam la punct cu noțiunile de legislație sau de cod rutier, rezolvam testele puse la dispoziție și, când greșeam, îmi clarificam o parte din informațiile pe care nu reușisem să mi le însușesc. 

Consider că aceste cărți de legislație rutieră sunt una dintre cele mai importante surse de învățare, deoarece îți permit să parcurgi informația în ritm propriu, să revii, să înțelegi, să te pui la încercare prin intermediul testelor special create ca să intri în starea de examen. Limbajul accesibil, informația completă, posibilitatea de a practica ce înveți, fac aceste cărți principalul tău prieten. Sfatul meu este să le ai mereu la tine, să le răsfoiești în pauze, să fii perseverent și să treci examenul din prima, pentru a te putea bucura pe deplin și a nu-ți încurca zilele cu amânări nedorite. 

Dacă citești o dată cu atenție, revenind asupra noțiunilor și informațiilor care nu-ți sunt clare, apoi rezolvi cât mai multe teste, vei avea încredere în tine, iar apropierea examenului nu îți va mai crea atâtea emoții. În fond, testele pe care cărțile ți le pun la dispoziție sunt imaginea în oglindă a examenului, așa că îți poți exersa cu ele puterea de învățare, de înțelegere a informațiilor și de atenție. Sunt de părere că pregătirea de zi cu zi pe aceste cărți te va ține în priză și vei putea cu ușurință să treci examenul și să te bucuri de șofat. 

După primele trasee de acomodare, vei vedea că șofatul îți dă o libertate nemărginită, te ajută să economisești timp, ba te și relaxează. Îți vei putea ajuta familia, cu diverse drumuri de parcurs, vei putea călători, economisind bani. În plus, vei avea mașina ta, pe care știu cât o aștepți. Însă, înainte de toate, trebuie să înveți, iar pentru a face asta ai nevoie de cărți de legislație rutieră. Ele sunt cel mai important sprijin și vei vedea că parcurgându-le te vei simți împlinit cu cât vei învăța mai mult. Succes! Să ne întâlnim în curând în trafic! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *