Vrei sa muti aparatul de aer conditionat? Uite cum trebuie sa procedezi!

Ai facut reamenajari si aerul tau conditionat nu se incadreaza in noul design al locuintei? Singura solutie pe care o ai este sa relocalizezi dispozitivul de racire acolo unde crezi ca se potriveste cel mai bine. Desi poate parea un lucru simplu, demontajul si montajul unui aparat de aer conditionat sunt procese dificile si care necesita o atentie deosebita.

Specialistii recomanda
Cele mai frecvente cauze ce duc la deteriorarea unui aparat de aer conditionat se produc in cadrul procesului de instalare a dispozitivului. De aceea, este foarte important sa avem grija sa apelam la un specialist cand vine vorba de a monta noul aer conditionat ce ne promite veri racoroase. Specialistii sunt singurii care ne pot oferi siguranta unei instalari corecte, care sa prelungeasca viata aparatului de aer conditionat pentru cat mai multe veri. Aceste sfaturi sunt valabile si cat priveste demontajul si remontarea unui astfel de dispozitiv de racire, pericolele de avarie fiind aceleasi ca in cazul unui proces de montaj.

Desi este posibil ca, initial, aparatul tau de aer conditionat sa fi fost montat si pozitionat corect, exista numerosi factori care pot duce la dorinta fiecarui proprietar de a modifica locatia dispozitivului. Fie ca vorbim de reamenajari sau noi standarde de siguranta, toate acestea pot duce la nevoia de a schimba locul aerului conditionat din locuinta ta. Un sfat important este ca atunci cand doresti sa relocalizezi acest aparat, sa obtii opinia unui specialist in legatura cu acest proces.

Acesta iti va propune in primul rand un nou amplasament care sa satisfaca nevoile tale, avand in vedere structura casei sau al apartamentului, dar si zona ideala pentru a monta un astfe de aparat tinand cont de mediul tau de viata. Specialistul va tine cont de pozitionarea unitatii exterioare a aerului conditionat, care ar putea deveni problematica din cauza a numeroase reglementari existente in acest domeniu. Trebuie sa luam in calcu de asemenea si de confortul colocatarilor cladirii in care locuiti. Apoi, un bun specialist iti va explica indeaproape intregul proces de demontaj si montaj al aparatului tau de aer conditionat.

Daca inca nu ai gasit o firma specializata care sa te ajute cu acest proces, noi iti recomandam Alex IR Decor, o companie de montare si mentenanta a aparatelor de aer conditionat, a carei prezenta pe piata de peste doua decenii garanteaza servicii de calitate superioara.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii in cazul in care vrei sa schimbi locatia aerului conditionat este ca acest proces este conditionat de prezenta unui profesionist. Exista numeroase riscuri asociate cu acest proces, intre care pierderea de freon, agentul frigorific din circuit, si defectarea componentelor cauzata de manevrarea necorespunzatoare a aparatului.

Unde mutam aerul conditionat?
Trebuie sa tinem cont in primul rand de pozitia unitatii interne a aparatului nostru de racire intrucat trebuie sa ofere un flux continuu in incapere. Este bine sa luam in calcul inaltimea potrivita pentru a optimia temperatura camerei, structura peretelui pe care va fi montat, precum si pozitia in care va fi indreptat. Este important sa avem mare grija cat priveste aceasta pozitie, intrucat, daca aparatul va fi indreptat direct spre locuitorii caminului tau, acesta poate cauza raceala, disconfort general sau reactii alergice din cauza prafului din filtre.

Cat priveste repozitionarea unitatii exterioare a aerului conditionat, aceasta trebuie facuta conform indicatiilor producatorului. Orice astfel de dispozitiv va fi amplasat pe un perete exterior al cladirii, langa o fereastra, pentru a facilita accesul unei persoane in cazul unei defectiuni. De asemenea, trebuie sa avem grija ca furtunul de evacuare a condensului sa fie pozitionat oblic fata de de unitatea externa, dar si curatat si desfundat frecvent.
Sa nu uitam totusi de problemele pe care un aer conditionat amplasat in baie sau bucatarie le poate aduce.

Aceste incaperi, unde aburul, fumul, temperaturile foarte scazute sau ridicate sau fluxul de aer sunt factori obisnuiti, pot aduce sfarsitul prematur al unui aparat de aer conditionat. Aceste conditii suprasolicita dispozitivul si distrug filtrele acestuia, ducand in timp la daune serioase. Si prezenta altor dispozitive electrice ameninta aparatul de aer conditionat, intrucat cresc semnificativ temperatura aerului din incapere.

De retinut!
Tine cont, asadar, de cateva reguli daca hotarasti ca o relocare a paratului de aer conditionat este necesara si potrivita nevoilor locuintei tale. Cel mai important sfat este sa apelezi cu incredere la un profesionist care sa te indrume cu privire la acest proces dificil. Acesta se va ocupa atat de demontaj, cat si de remontarea dispozitivului de racire in siguranta, fara a-l deteriora, dar te va sfatui si cu privire la noua locatie a acestuia. Desi un proces complex, suntem convinsi ca o echipa de specialisti este cea mai buna solutie pentru nevoile tale si ale caminului tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *