Vrei un al doilea job? Uite 3 cursuri care te-ar putea ajuta sa il obtii

Vrei un al doilea job? Serviciul pe care îl ai este insuficient pentru a îți asigura libertatea financiară dorită, dar suficient de relaxant încât să mai ai energie pentru a mai lucra suplimentar câteva ore? Iată 3 cursuri care te-ar putea ajuta în demersul tău.

În multe țări, a avea un al doilea job, a lucra 2-3 ore suplimentare pentru a îți rotunji veniturile, a plăti mai ușor ratele la bancă sau a aduna mai mulți bani pentru vacanțe reprezintă ceva normal, tot mai mulți apelând la această soluție. Sunt multe deomenii care permit chiar și lucrul de acasă sau remote, dar sunt și domenii care îți solicită prezența fizică într-o anumită locație.

Tot mai mulți angajați încep să își transforme pasiunea într-un job principal sau suplimentar, a câștiga bani din hobby reprezentând un mod practic de a îmbina utilul cu plăcutul.

3 cursuri care te-ar putea ajuta să obții un al doilea job

Întrucât vrei ca al doilea job să fie o activitate suplimentară celei de birou, este recomandat ca al doilea job să fie dintr-un alt domeniu, pentru a ieși din sfera monotoniei zilnice. Iar cum uneori talentul sau pasiunea pentru o anumită activitate nu sunt suficiente, este indicat să faci cursuri suplimentare și să investești puțin în independența ta financiară. Pe lângă aprofundarea domeniului, un curs îți poate aduce atuuri și te poate scoate în evidență din mulțimea celor ca tine, aflați în căutarea unui al doilea job.

Cursuri de programare și realizare/optimizare website-uri. Pasiunea ta este web-ul? Petreci timp seara în fața calculatorului? Ai putea să îl monetizezi foarte ușor, ajutând și business-uri, dezvoltându-le website-ul.

Cursuri de Copywriting. Îți place să scrii? De ce să nu faci și bani din asta? Poți scrie texte pentru reclame adwords, conținut pentru site-uri sau chiar articole și advertoriale, în calitate de redactor. Un astfel de curs te va învăța să îți adaptezi stilul conform noilor cerințe ale internetului, vei afla trucuri și chiar metode de autopromovare, pentru a îți găsi “clienți.

Cursuri de make-up. Pasiunea ta este arta machiajului? Investește într-un curs make-up. Vei învăța cele mai noi tehnici din domeniu, vei avea ocazia de a îți face un portofoliu și de a te remarca în câmpul muncii, în stagiile de practică ale școlii. Totodată, există cursuri de make up care te ajută să îți construiești propria trusă de lucru, cu instrumente și produse profesionale.

Orice activitate ai alege pentru al doilea job, Internetul este plin de oportunități, atât de pregătire cât și de monetizare a activității. În plus, nu este exclus ca al doilea job de astăzi să îți devină propria afacere: un studiu înteprins de Small Business Trends arată că 70% dintre afacerile mici au luat naștere la domiciliu.

One Response to “Vrei un al doilea job? Uite 3 cursuri care te-ar putea ajuta sa il obtii”
  1. Ionela August 8, 2017

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *